Mini Cooper Chili (2004) #3

Mini Mini
Mini MiniMini MiniMini MiniMini MiniMini MiniMini Mini - interieurMini Mini - interieurMini Mini - interieur

UitvoeringCooper Chili
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

De Mini Cooper is de leukste auto van dit moment! Ik ben niet de enige die dat vind, getuige de vele positieve blikken die ik krijg als ik erin rijdt. Dat gezeur over dat de Mini klein is, ben ik wel een beetje zat. Dat weet je al voor dat je hem koopt. Ik zeg altijd: ’Als ik een verhuisbedrijf begin koop ik wel een grote wagen!’

Ik heb mijn Mini Cooper Chili sinds eind augustus 2004. Ik heb dus net het nieuwe model, dat nog mooier is dan de vorige. De kleur Chili Red en het witte dak vind ik persoonlijk de mooiste. Later heb ik er nog die mooie driedelige 17 inch kruisspaak BBS velgen (uit The Italian Job) ondergelegd en dat maakt hem echt af. Ik moet zeggen dat je de moter wel flink op toeren moet houden om niet stil te vallen. Ik kijk ook uit naar de nieuwe moter die naar verwachting in 2007 komt. Deze heeft een kleine compressor en levert 143 pk. Ik heb nog wel een Cooper S overwogen, maar vond € 7.500 extra teveel geld voor 55pk extra. De verkoper vertelde me dat die Cooper S een stuk nerveuzer is en veel minder zuinig. Ik heb met mijn Cooper overigens ook al over de 200 km/u gereden (in Duitsland natuurlijk!). Voor mij is een auto emotie en elke keer als ik hem zie, komt er een glimlach op mijn gezicht. Als minpunten kan ik de grip bij snel genomen bochten of op nat wegdek noemen, ondanks dat ik ASC+T heb. Verder wordt de achterkant erg vies (misschien door de brede banden) waardoor je handen dit ook worden bij het sluiten van de kofferbak. Ik las dat meerderen hier last van hebben. Ik kan ze als tip geven om de greep aan de binnenkant van het kofferdeksel te gebruiken. Voor mij voorlopig geen andere auto want de Mini is top!

Voorruit vervangen (steenslag)