Mini Cooper Chili (2003)
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand bij aanschaf | 5 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Geweldige auto. Het is me nog nauwelijks voorgekomen dat ik géén complimenten of positieve opmerkingen over de Cooper heb mogen ontvangen. Een auto dus die je veel tijd kan kosten met het te woord staan van geïntresseerden. Ik ken geen auto"s die voor dit geld zoveel klasse en uitstraling weten te genereren. Laatst had ik mijn Cooper, bij Kroymans in Hilversum, geparkeerd tussen in Aston Martin en een Ferrari F350 en ik moet zeggen dat ik dat totaal niet vond mistaan! De overstap van de grote luxe BMW Automaat, met alle toeters en bellen, viel absoluut niet zwaar.
De auto heeft natuurlijk een geweldige wegligging en nodigt al snel uit voor een stukje boenderen op kronkelige binnenweggetjes. Een paar maanden terug ben ik met de Mini naar Zwitserland geweest, wat me opviel was het goede comfort die het wagentje op de lange stukken autobahn ten toon spreide. Hierbij moet ik opmerken dat de grote 17-inch velgen (bekend van de Cooper S) en het verlaagde sportonderstel van de Chili-uitvoering, niets aan dit comfort doen inleveren.
Een groot nadeel heeft een Cooper ook. Ruimte! De auto heeft praktisch géén kofferruimte en een rit op de achterbank doe je zelfs je grootste vijand niet aan. Zorg dus altijd dat je familie en vrienden hebt met ruime auto"s voor bijvoorbeeld een avondje stappen, of een weekendje weg.
Rammeltjes en kraakjes
Stuurhuis onder garantie vervangen
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

De Mini Cooper van Wim Slagboom (68) zag bijna heel Europa: 'De blauwe blijft, dat staat vast'

Mini Cooper S (2004) - Op de rollenbank

Nu de New Mini ook al 23 jaar is: liever het late origineel of een vroege nieuwe?

Mini Cooper (2006) - 341.428 km - Klokje Rond