Mini Cabrio Cooper S (2019)
Uitvoering | Cabrio Cooper S |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Mini Klijn in Sprang Capelle
Toch maar weer eens kijken naar een mini cooper S automaat JCW pack en we kwamen bij Mini Klijn. We hadden op de site een mooie complete blauwe gezien met weinig kilometers. Helaas bleek dat er andere kopers ons voor waren. De verkoper Jordy gaf ons een demo mee om een proefrit te maken. We waren verkocht , nadeel van deze demo wagen was de kleur zwart en de hoge km stand. Er stond ook een moonwalk grey die wel wat minder accessoires had maar met een lage km stand. Na sluitingstijd nog even onderhandeld en we hadden een deal. Week later werd de wagen opgehaald en kon het genieten beginnen
Eindelijk een Mini Cooper S
Toen de eerste gen op de markt kwam wilden we al een mini en bij voorkeur een cooper S . We zijn toen bij Renova in Breda geweest en de slechte behandeling , we spreken over 2008, heeft ons toen doen besluiten om geen Mini aan te schaffen. We gingen toen voor de fiat waar we bij aarsman in zevenbergen wel serieus werden genomen. Toch keken we soms weer naar een mini maar de prijzen zijn ook wat hoger dan de fiat. Dit jaar puur toeval bij een handelaar een proefrit gemaakt in een cooper automaat cabrio. Reed best leuk maar de wagen was slecht onderhouden
Carplay en middenarmsteun
Stond er in de specs dat de wagen carplay had , helaas dus . Een middenarmsteun zat er ook al niet in . Bij bimmercodes in hendrik ido ambacht hebben we de carplay laten activeren en via een bedrijf in Brasschaat hebben we een middenconsole met midden armsteun voor weinig gekocht ( bij een mini dealer al snel 700-800 euro)en Mini Klijn heeft die voor ons gemonteerd.
Rijervaring
Inmiddels een paar km gereden en het is nog steeds genieten. Wat een power en het comfort is super. Men zegt wel eens het cart gevoel bij een mini , als je van een 500 of een 595 komt merk je weinig van het cart gevoel bij de Mini. De mini cooper s is voorzien van een Harman Kardon geluidssyteem dat klinkt echt goed en zeker een aanrader. Stoelen zitten goed . Auto is wel erg stil vooral als je dat vergelijkt met de 500/595. Helaas zit er een opf filter op mini’s en bmw’s vanaf ongeveer bouwjaar 2019 en dat houdt veel geluid tegen. De wagen is voorzien van adaptief cruisecontrol dat is iets wat we nooit zouden kiezen wat een drama is dat . Gelukkig kan je die handmatig uitschakelen.
Gaan we nog wat aanpassen aan deze wagen, misschien wel , wat strepen op de motorkap en misschien wel spoorverbreders (spacers).
Spiegelkappen
Een Mini kan je net als de fiat 500 leuk personaliseren .
De zwarte spiegelkappen hebben we verwisseld voor spiegelkappen met de unionjack print.
Binnenkort wordt er een dashcam ingebouwd
Ledmatrix verlichting.
Led matrix verlichting met groot licht assistent geeft een hoop zicht vooral nu het weer wat vroeger donker wordt is dit wel fijn dat je ook wat ziet en je gezien wordt.
Deze verlichting werkt adaptief en past zich automatisch aan zodat tegenliggers niet verblind worden.
Benzineverbruik , er wordt vooral snelweg km gereden en dan is 1/15-16 met gemak te halen en dat voor een 2.0 ltr blok !
Dashcam
In onze vorige wagens hadden we dashcams die mooi vakkundig waren ingebouwd, jammer genoeg wilde deze persoon het deze keer niet in onze mini ‘s inbouwen want hij had geen tijd of zin , overal als je iets wilt laten doen of het nu aan auto’s, je huis etc etc zijn er lange wachttijden of men vraagt de hoofdprijs. Nu hadden we via het MinI forum een adres gekregen in Veldhoven bij NDU . Heel vakkundig heeft hij het ingebouwd
Spacers
We hebben de spacers (15-12mm)door Roel laten monteren.
De wagen ziet er gelijk beter uit met de vollere wielkasten, andere velgen zijn nu niet meer nodig
Bonnetstrepen
Waren we van plan om strepen op de motorkap te plaatsen .
Doen we toch maar niet.
Binnenkort nieuwe achterbanden wand de michelins premacy of zoiets cuppen snel.
Dan gelijktijdig de wagen eens laten uitlijnen
Carplay
In deze wagen is carplay achteraf ingebouwd.
Wat blijkt , BMW/MiNi wilt nog wel eens software updates via “the air” sturen.
Zit er ineens nieuwe firmware in de wagen en jawel de carplay deed het niet meer. Even een ritje naar Bimmercodes in zwijndrecht en het probleem is verholpen. Persoonlijk vind ik dat je toestemming moet kunnen geven als er updates worden gestuurd . Nu moeten we elke keer naar bimmercodes rijden als het weer niet werkt omdat er stiekem software updates zijn geinstalleerd
Bagageruimte
We zijn nu 2 maal met mijn Mini( de blauwe) op vakantie geweest , met een beetje passen en meten kan er wel aardig wat bagage mee, wel krijg je gelijk de melding als de bagageruimte te vol is en de daksensor wordt aangeraakt dat het dak open is terwijl die dicht is. Ben italiaanse wagens gewend af en toe een melding lig ik niet wakker van dat is bij italianen normaal en heet karakter ??.
Toch vanwege een minder leuke levenservaring vorig jaar , kijk ik nu wel naar een type F ( geen cabrio vanwege de bagageruimte) of een Gran Turismo met de dikke V8. Nu kan het nog voordat die minister van D66 de leuke dingen van het leven onbetaalbaar maakt.
Motorsteun en remschijven
De melding kwam , remolie verversen in juni.
Dus even naar TVM maar wat blijkt remolie is nog goed maar de remschijven achter moeten vervangen worden incl remblokken .
Ook een motorsteun rechts blijkt te lekken, dus maar even een afspraak gemaakt voor reparatie na de vakantie of gaan we de auto inruilen op een bmw z4 of 4 serie cabrio?

Mini Cabrio 1.5 Salt Edition Voorruitverwarming/DAB/15'LMV/Bluetooth
- 2019

Mini Cabrio Business Edition 33 kWh | CARPLAY | Half LEDER ✅ 1e Eigenaar *HEMELVAART OPEN v.a 11u tot 17u*
- 2021

Mini Cabrio 5-Deurs (f55) 1.5 60 Years Edition 136pk | Pano | Keyless | Union Jack | Harman/Kardon | Sensoren | Carplay
- 2019