Mercedes-Benz E 240 Elegance (2005)

Mercedes-Benz E 240 Elegance (2005)

UitvoeringE 240 Elegance
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2013

mercedes E240 elegance

bij 162000 km gekocht. Heb al eerder een Mercedes 190 gehad en na 260.000 probleemloze km verkocht. In 10 maanden nu 20.000 km gereden, waaronder een paar duizend op vakantie met een 1500 kg zware caravan achter de auto. 1x grote beurt gegeven, verder geen onderhoud nodig. Auto rijdt heerlijk, bevalt prima, verbruik is naar verwachting en met een goede rijstijl zeker beïnvloedbaar. Ben van plan de auto ongeveer tot 250.000 in mijn bezit te houden.

23-9-2014: 186.000km
Lampje van Engine Service brand.
Merk niets aan de auto, rijdt nog prima. Volgens het boekje is er een probleem in het inspuitsysteem, het ontstekingssysteem of het uitlaatsysteem. Maandag 29-9 kan ik bij de mercedesdealer in Almere terecht.

29-9-2014 : 186330
Lampje gereset. Geen probleem kunnen constateren, dus na een uurtje weer op weg. voorlopig geen probleem. kosten 107,63

8-10-2014 : 186780
lampje brand weer, daar kon je op wachten
vrijdag 17-10-2014 weer ter reparatie aanbieden.

17-10-2014 : 187139
Luchtpomp vervangen MA000 140 37 85
kosten 979,53 euro. Mag hopen dat we daar lang van gaan genieten. Het lampje is in ieder geval weer uit.

18-11-2014 : 188511
Ja hoor, daar zijn we weer. Motorstoring. Maar weer een afspraak maken. 3e werkdag naar de knoppen.... Heb een afspraak voor vrijdag 21/11 gemaakt via de App van Stern (Almere) met de mededeling dat ik verwacht dat het probleem wordt opgelost en onder de noemer van garantie. Jammer..... ik was net zo blij dat ik weer zo heerlijk gleed over de weg en was de schrik van 979,53 + 107,63 net te boven. Ik hou jullie op de hoogte.

21-11-2014 : 188633
Auto vandaag om 08:00u afgeleverd bij Stern Almere. Ben om 12:45u gebeld. Men denkt aan een defect van 2 inlaatkleppen. Die hebben ze niet op voorraad maar wel besteld. Is anderhalf uur werk. Wordt een nieuwe afspraak voor ingepland. Lampje brand nog, maar kan er gewoon mee rijden. Wordt onder coulance gemaakt. Daar ben ik blij mee. Blijft natuurlijk wel de vraag of de luchtpomp van bijna 1000 euro vervangen had moeten worden, maar ja, dat is het lot van een leek.... Binnenkort dus weer een update.

22-11-2014
Trouwens.... ik dacht op de terugweg van de garage... inlaatklepper vuil? even flink toeren maken, even flink op staart trappen, dat hielp vroeger....
en wat denk je. vandaag start ik de auto en is het lampje uit. Naar Rotterdam geweest en nog steeds dik in orde. Nu weet ik het zeker, voor niets ruim 1000 euro uitgegeven voor een onderdeel wat nog gewoon goed was.

28-11-2014 189228 km
Lampje is de hele week uitgebleven. Vandaag bij Stern langs geweest. de inlaatkleppen zijn kosteloos vervangen. Was een half uurtje werk. Nog wel even de opmerking geplaatst dat de pomp waarschijnlijk voor niets is geplaatst. Maar daar kwam niet echt een reactie op. Nu maar hopen dat het over is, dan gaan we weer over op het genieten van de auto.

21-12-2014 191154 km
Lampje brand weer. Word er moedeloos van. Nu maar eens op zoek naar een deskundige.
22-12-2014 191260 km
Plus pool van de accu 30 sec losgemaakt. Lampje is weer uit. Ik heb er nu allemaal geen tijd voor. Als hij weer gaat branden ga ik naar de MB specialist. Misschien dat die wel verstand van dit merk heeft.

10-01-2015 192451 km. Lampje nog steeds uit ;-)

23-01-2015 193011 km. Alarm gaat steeds af, eerst de knipperlichten en binnenverlichting en als je die uitdrukt (auto op slot) gaat na een tijdje de sirene af, maar branden de knipperlichten niet. een paar keer gebeurd op deze avond. gelukkig werkt de afstandsbediening vanuit bed ook.
volgens internet een veel voorkomend probleem, namelijk het overlijden van de sirene, welke in de wielkast rechts is weggewerkt. Deze keer STERN Hilversum bezocht. Werd netjes geholpen, was inderdaad de sirene, die gelukkig op voorraad was. Opgelost. 233,- euro.
oja. lampje is nog steeds uit!
Binnenkort een kleine beurt (195.000km). Nog steeds erg tevreden over de auto.

12-5-2015 200869 km
De laatste tijd geen enkele bijzonderheid. De beurt leverde geen bijzonderheden op en hij loopt en rijdt nog steeds als een zonnetje. Lampje is nog steeds uit. Volgende C beurt is bij 210.000
Ik blijf er dit jaar nog zeker mee rijden. Zonde om deze heerlijke wagen weg te doen en een berg geld uit te geven aan iets wat nauwelijks beter kan zijn.

13-6-2015

Dure grap

net de 2 ton gepasseerd. Vorige week 4 nieuwe banden (600 euro) laten plaatsen. We gaan op vakantie en dan moet het wel veilig.
zondag reden we Oostenrijk binnen. De auto maakt achter steeds meer lawaai.... Wiellager???
De camping gehaald, maandag slecht weer dus dinsdag naar de MB dealer in Klagenfurt. Die constateert dat het cardan naar zijn grootje is. Hij kan hem voorlopig niet maken. Reisverzekering gebeld, die halen hem op. Laten controleren wat er mis is. Wat denk je, cardan, (middenstuk achteras=cardanklok) defect, schuurt en kraakt. Wordt een dure reparatie, maar lukt niet binnen 4 dagen. Op transport naar Stern Hilversum. Dat gaat 2 weken duren en dan krijgen we voor de 3e keer te horen wat er stuk is. We hebben best pech met deze prachtige wagen die zo heerlijk rijdt. Nu maar even nadenken wat we gaan doen en wat het volgende merk wordt. Voor de zekerheid van een degelijke Mercedes hoef ik niet meer te gaan.

Auto weer in gebruik

Het heeft lang geduurd voordat de auto uit Oostenrijk in Nederland arriveerde. Uiteindelijk in "de Lutte" een gereviseerde carcanklok gevonden, met 3 maanden garantie. Vakkundig laten plaatsen en we rijden weer. Viel al met al toch nog mee, niet in tijd maar wel in kosten.
Op naar januari, dan hebben we weer een "overweeg" momentje.

verkocht

Na 2 jaar en 50.000km heb ik besloten de auto te verkopen. Jammer van de paar ongemakken, maar het is en blijft een heerlijke, en schitterende auto.
Ik heb toch weer voor een Mercedes gekozen, nu een C klasse, import uit Duitsland via Smeeing, waar ik al meerdere auto's naar tevredenheid heb gekocht. 44000 op de teller, automaat en ziet er weer schitterend uit. Eind september krijg ik de auto op naam. Dan komen er nieuwe foto's en een nieuwe autoreview. Deze sluit ik bij deze.