Mercedes-Benz E 240 Avantgarde (2004)
Uitvoering | E 240 Avantgarde |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Vorige week een Mercedes E240 gekocht. Met de C klasse diesel die wij hiervoor hadden reden we te weinig kilometers en daarom op zoek naar iets anders. Aangezien de C goed was bevallen is de keuze weer op mercedes gevallen. Na een proefrit in de E was ik om. Een heerlijk schakelende automaat en alles voelt gewoon weer een stapje beter aan als bij de C.
Verbruik weet ik nog niet maar volgens de boordcomputer zal het rond de 1 op 9 liggen.
Comfort staat hoog bij Mercedes en dat is ook met het avantgarde pakket goed te merken, je voelt gewoon kwaliteit.
Motor
De 2,6 met 177pk heeft geen moeite met de auto maar is ook geen racemonster. Wil je inhalen dan kan dat snel en veilig maar een gti zul je er niet uitrijden. Wil je dit wel moet je een ander blok cq andere auto kopen.
Wij hebben ook diverse Bmw's gehad en er zit zoveel verschil qua karakter tussen deze merken dat twijfel er eigenlijk niet kan zijn. Stel jezelf de volgende vraag : Wil ik comfort of wil ik alles voelen wat er op de weg gebeurt. Koop je een mercedes voor lange afstanden dan stap je heerlijk relaxt uit maar met een Bmw heb je veel meer''contact''. Twijfel je ooit tussen een Bmw en Mercedes ga dan eerst in allebei proefrijden dat helpt zeker.
update
De auto rijdt nog steeds geweldig en kan er geen minpunten aan ontdekken. Het verbruik ligt nu rond de 1 op 10, ligt er aan of je veel snelweg rijdt dan is hij nog zuiniger.Toch heb ik de auto te koop gezet op marktplaats. We gaan op zoek naar iets kleiners. Door verandering van werk rijd mijn vrouw alleen in de auto en verder gebruiken we de Golf. Eijgenlijk zonde om een auto als dit dan maar in de garage te laten staan.
Verkocht
We hebben de auto verkocht. Het verbruik bleef gemiddeld rond de 1 op 8,5 hangen. Geen problemen met de auto gehad zolang hij in ons bezit is geweest en een fijne auto om in te rijden.
We hebben nu een audi A3 gekocht.