Mercedes-Benz C 350 e Estate Lease Edition (2015) #20
| KM-stand bij aanschaf | 170.000 km |
| KM-stand laatst | 238.000 km |
Review na 3 jaar bezit en bijna 70,000 km
Hoe rijdt de auto?
Hij rijdt zoals je mag verwachten van een Mercedes. De MB C350e zoeft heerlijk rustig over de weg, qua comfort, stuur, veereigenschappen is het echt een prima auto. De stoelen zitten lekker en zijn goed in te stellen. Heerlijk vind ik de automatische versnellingsbak, wat nog een echte automaat is met een koppelomvormer. Qua souplesse gaat daar niets boven. Ook echt fijn is de luchtvering, die doet het onder alle omstandigheden fantastisch, op vakantie met volle kofferbak en gezin mee stuurt en veert de auto alsof hij leeg is, effortless.
De motor, de HV aandrijving en de bak zijn echt goed op elkaar afgestemd. Per ‘rijmodus’ merkt je duidelijke aanpassing in het gedrag van de aandrijflijn. Van Eco-mode tot Super-sport-mode, (met nog een paar modi er tussenin) het gedrag, de gasreactie de versnellingsbak passen zich duidelijk aan. Zeker die super-sport modus maakt de auto echt bizar vlot, maar gebruik ik eigenlijk nooit. Ook zonder deze modus is de motor vlot genoeg met een fijn koppel en gasreactie. Meestal laveer ik tijdens de rit tussen de rijmodi om een optimaal brandstofverbruik voor elkaar te krijgen. Mijn verbruik sinds aanschaf in 2022 staat op 5,9 l per 100km. Inclusief verre vakanties met gezin. Daar ben ik erg van onder de indruk.
Mijn C350e heeft automatische cruisecontrol met stop-en-go en zelfsturende lijntjes assistent. Erg fijn, met name in de file hoef je niets te doen, hij rijdt, remt, en stuurt helemaal zelf, echt prettig. Gevaar is wel dat je op je telefoontje gaat kijken.
Ik rijd voor de zaak wel eens met nieuwere MB’s zoals een A250e, een CLA250e een GLB250e of een C300e uit 2025 en mij valt op dat de nieuwe GLB, A en GLA niet kunnen tippen aan de C350e, niet qua rij eigenschappen, de aandrijving die niet zo soepel is en zeker de stoelen zitten niet zo goed als in de C350e. De C300e uit 2025 kan wel tippen aan het comfort maar de nieuwe C300e heeft een belachelijk kleine kofferruimte vanwege de grote HV batterij. Je zou het als een voordeel kunnen zien dat de C350e een kleinere HV batterij heeft omdat deze aanzienlijk meer kofferruimte heeft. Afgelopen zomervakantie met gezin naar Kroatie; Alles paste alles in de auto zonder dakkoffer te hoeven gebruiken.
Looks
De buitenkant, ik was echt op zoek naar een MB met de klassieke gril en de staande ster op de motorkap. Spreekt mij als MB fan erg aan. Ik moest lang zoeken voor de juiste variant met de goede kleurstelling, opties etc.. Jammer dat je die steeds minder ziet en in de nieuwe C-klasse helemaal niet meer. Het lijnenspel, de lange motorkap, echt een geslaagd ontwerp. Het interieur is fantastisch mooi naar mijn smaak. Alleen al de knoppen zijn de mooiste die ik heb gezien. Dat nieuwere auto’s steeds minder knoppen hebben vind ik een gemis. De hout-look, de Burmester speakers , de knoppen, de stoelen, ik ben vol lof over de looks.
Garagebezoek
Naast gewoon onderhoud, dus filter- en oliewissels, bandenwissels, zijn er ook wel dingen kapot gegaan en vervangen:
De radarsensor voor de automatische cruisecontrol, een versleten fuseekogel, rondom zijn de Led lampjes in de deurgrepen gesneuveld en vervangen. Luchtbalgen achter heb ik laten vervangen.
Ik ben zo’n kniesoor die zich ergert aan parkeerschades op bumpers, dus die heb ik voor en achter laten spuiten.
Al en al moet ik zeggen dat het aantal defecten aan de auto mij meevalt en de reparatiekosten vielen mij niet tegen. Qualitatief zit hij gewoon goed in elkaar.
Voor en nadelen
Voordelen:
-Looks, comfort, de fijne aandrijflijn
-Assistentiesystemen bieden net dat extra stukje gemak.
-Kosten om te rijden vallen mij reuze mee
Nadelen:
-Het is een stekkerauto en je kan niet overal goed stekkeren. Met name op vakanties kan dat is issue. Maar op vakantie kan je weer goedkoop tanken..
-Kleine HV batterij, in de praktijk haal je 16km met een volle batterij in de beste omstandigheden. In de winter, met verwarming aan daalt de elektrische actieradius duidelijk.
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Mercedes-Benz C43/450 AMG 4MATIC V6 368PK | Panoramadak | Burmester | Adaptieve cruise control | Park assist | Lane assist | Achteruitrijcamera | Lederen bekleding | Adaptief onderstel | Dodehoeksdetectie | Elek. inklapbare spiegels
- 2015

Mercedes-Benz Cabrio AMG 63 S