Mercedes-Benz C 350 e Estate Lease Edition (2015) #11

Mercedes C-klasse Estate
Mercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes C-klasse EstateMercedes C-klasse EstateMercedes C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse EstateMercedes-Benz C-klasse Estate

UitvoeringC 350 e Estate Lease Edition
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Fantastisch

Sinds begin november lease ik een C350e estate lease edition. Een plaatje van een auto, zeer goed afgewerkt en erg comfortabel. Hiervoor heb ik twee keer een Toyota Prius geleased, dus ik heb ruime ervaring met een hybride.

De eerste ervaring is erg positief alleen de hoeveelheid kilometers die elektrisch zijn te rijden blijft duidelijk achter bij twee andere plug-in's die veel van mijn collega’s rijden, de Outlander en de Volvo V60. In de praktijk tussen 15-20 km. Wil deze auto ook zonder 7% bijtelling interessant blijven dan zou dit toch echt 35-40 km moeten zijn. Benieuwd of Mercedes hier nog wat aan kan/gaat doen.

Ik woon in Dordrecht, werk meestal in Utrecht en rijd ook geregeld naar IJmuiden. De eerste 5.000Km heb ik nu met een gemiddeld gebruik van 5,35l/100Km afgelegd. Wij hebben een leaseregeling met een normverbruik. Voor plug-ins is dat 200% van de fabrieksopgave. In mijn geval dus 4,2l/100Km. Alles daarboven moeten we bruto zelf bijbetalen. Het is een regeling waarbij het een sport is zo dicht mogelijk bij je norm uit te komen. Bij ons probeert iedereen met een plug-in dus wel degelijk zoveel mogelijk op elektriciteit te rijden. Dit in tegenstelling tot de verhalen dat dit minimaal zou zijn.

Terug naar de Mercedes. Ik heb veel opties, maar niet alles. Uit mijn Prius tijd weet ik dat ik zaken als automatisch inparkeren en automatisch afstand houden eigenlijk nooit (meer) gebruikte. De eerste optie zat al standaard op de 350e, de tweede optie, rijassistentie pakket, heb ik daarom niet genomen. Oorspronkelijk had ik ook niet gekozen voor de Command online optie, maar onder zachte dwang van mijn vrouw heb ik dat wel gedaan. Gelukkig maar, want dit systeem is fantastisch. Het enige waar ik nog mee worstel is het snel invoeren van een call-id wanneer ik een conference call (vaak!) heb in de auto.

De auto rijdt heerlijk. De hybride functie is minstens zo soepel als die van de Prius. De power van de auto is enorm en eigenlijk veel te hoog voor de Nederlandse wegen, maar wel lekker natuurlijk. Verder heb ik, bij extreem nat weer, twee keer de situatie meegemaakt dat na leegrijden van de accu, de hybride functie volledig wegviel. Heb dit bij de dealer gemeld, maar dit was nog niet bekend bij hun.

Samenvattend ben ik erg blij met de auto en dat voor netto rond de €125pm meer dan de Prius.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse