Mercedes-Benz C 300 e Estate AMG Line (2022) #2
Uitvoering | C 300 e Estate AMG Line |
Bouwjaar | 2022 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Mercedes-Benz C-klasse 300e - mixed feelings
In 2021 werd het tijd voor een opvolger van de Mercedes-Benz C-klasse (C180 AMG-line Estate) uit 2018.
Ik wilde graag een hybride auto om de voordelen van het elektrisch rijden te hebben en toch de 'backup' van brandstofmotor.
De C-klasse van Mercedes-Benz had het voordeel dat met een volle accu zo'n 100+ km. gereden kan worden in de zomer, in de winter is dat zo'n 90 km..
In november 2021 deze C-klasse (C300e in AMG-line interieur en exterieur-uitvoering en Estate-model) besteld bij Van Mossel autogroep in Rotterdam.
De C-klasse werd volgens planning begin juli 2022 afgeleverd. Ondanks dat de vorige C-klasse (zie andere review) erg goed reed, is deze auto echt een stuk verder doorontwikkeld. Met name de souplesse van de motor, het geluidsniveau in de auto en infotainment-systeem zijn een stuk verbeterd.
Echter na 2 maanden rijden kwamen er steeds meldingen dat er iets mis was met de spoorassistent, de remassistent en de dodehoeksensoren.
De dealer kreeg deze meldingen met moeite weg maar kwamen vervolgens weer snel terug.
Dieptepunt van deze auto kwam in februari 2023 toen we bij vrienden in het oosten van België waren. De auto wilde niet meer starten omdat er een storing in de hoogvoltaccu was.
Met veel moeite is de auto over de grens met Limburg in Stein gesleept. Daar moest een andere sleepdienst de auto naar de dealer in Rotterdam slepen maar dit bleek niet te lukken dus werd het de dealer in Heerlen.
Daar stonden 4 andere C-klasse's met hetzelfde issue, waarvan sommige er al vanaf begin december stonden.
Na 4 weken was onze auto gerepareerd en kon het vertrouwen weer opgebouwd worden.
De storingsmeldingen bleven maar komen en het weg'drukken' bleek niets te helpen.
Begin juli viel de auto weer uit toen ik de bandenspanning aan het controleren was op een krappe parkeerplaats bij tankstation. Uiteindelijk met veel moeite de auto weer werkend gekregen en naar de dealer in Den Bosch gereden. Daar zijn 4 updates uitgevoerd en is de auto nu weer storingsvrij.
Mijn vertrouwen in deze auto is weg. Besloten deze auto te verkopen bij mijn nieuwe dealer in Den Haag (MB Dealerbedrijven) aangezien Van Mossel de slechtste service verleend die ik ooit met een auto heb mogen ervaren. Dealer in Den Haag was erg professioneel en heeft een goed voorstel gedaan voor de huidige auto en een nieuwe C-klasse (C300e AMG-line en Estate-model).
Eind oktober wordt het moment dat de nieuwe auto wordt geleverd.
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse

Mercedes-Benz C-klasse 300 e AMG Sfeer|Leder|Memory|1e Eigenaar
- 2022

Mercedes-Benz C-klasse Estate 180 Star Edition AMG Line | 360 Camera | Keyless Entry | Digital Light | Panorama dak | 20 inch LM Velgen | Night Pakket | Dode hoek ass | Memory stoelen
- 2025

Mercedes-Benz C-klasse Estate 180 AMG Line Night Pano-Dak | Camera | Stoelverw. | Spiegel pakket
- 2023