AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Mercedes-Benz C 220 CDI Estate Avantgarde (2012) #2

Mercedes-Benz C 220 CDI Estate Avantgarde (2012)

UitvoeringC 220 CDI Estate Avantgarde
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2022

Prima auto

In juni 2022 deze auto aangeschaft voor 8900 euro met 372000 km op de teller omdat mijn vorige auto een Toyota Avenses wat mankementen kreeg.
Eerst wel wennen aan een automaat maar vooral dat de hendel van de cruisecontrol die aan dezelfde kant zit als de richtingaanwijzer.
De eerste onkosten in april 2023 gemaakt, namelijk een servicebeurt A en verversen van de versnellingsbakolie en de navigatie laten updaten, ook twee nieuwe accu's voor het startstop systeem.€1500,00 armer.
In juni 2023 nieuwe remmerij vervangen en twee nieuwe voorbanden €1300,00 en een nieuwe achteras wat op kosten van Mercedes gedaan is in verband met een terugroep actie.
In augustus dynamo vervangen en een servicebeurt B laten uitvoeren €1100,00.
Dit alles bij de dealer laten doen, betaal wel de hoofdprijs maar ben zeker van originele onderdelen.

Tot begin dit jaar maakte ik 45000 km perjaar maar nu nog maar 10000 km.
op lange afstanden is 1 op 20 goed te halen.
Redelijk luxe auto maar mis wel een paar opties, o.a geen achteruitrij sensoren en geen automatisch dimmende achteruitkijkspiegel.
Verder een lekker rijdende auto.

Nog steeds tevreden

Oké, ik rij toch meer dan ik gedacht had.
De onkosten die ik in 2024 gemaakt heb zijn: in mei is de remleiding vervangen, kosten € 762.71.
In oktober tweedehands velgen gekocht voor € 240,00.
Afgelopen week de banden over laten zetten op de nieuwe velgen in combinatie met een A beurt + slang van het koelsysteem vervangen, kosten € 699.17.
Doordat ik nu kortere afstanden rij is het verbruik wel hoger geworden, ongeveer 1 op 15.
Ik was van plan om hem in te ruilen maar door de hoge kilometerstand krijg ik er toch niet veel voor, dus rij ik hem af.
Het is nog steeds een prima auto.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse