Mercedes-Benz C 220 CDI Estate Avantgarde (2008)

Uitvoering | C 220 CDI Estate Avantgarde |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Na 5 maanden wachten eindelijk mn nieuwe auto opgehaald. Bij keuze begin dit jaar was dit absoluut de mooiste auto in mijn budget (eigen mening natuurlijk..).
Ook van binnen is de Mercedes erg mooi en doordacht.
Concurrenten bij keuze waren BMW (3-serie/5-serie) en Audi (A4/A6) en eventueel een nieuwe Ford Mondeo. Hierbij opmerken dat mijn budget een complete 3-serie of A4, of een redelijke basisversie van 5-serie of A6 toeliet. Op dat moment viel de Mondeo eigenlijk al af.
Mijn C220 CDI Avantgarde is voorzien van Comand APS, xenonverlichting, stoelverwarming, electrisch bediende achterklap en dimmende, inklapbare spiegels. Daarnaast nog een wegklapbare trekhaak en niveauregeling.
Eerste 1000 kilometer bevallen prima, maar dat mag niet onverwacht zijn. Alles aan deze auto is beter dan mijn vorige (Ford Mondeo), behalve de bergruimte voor in de auto.
Verbruik ligt net onder de 8 ltr/100 km, bij snelweg iets lager (< 120 km/uur). Automaat is erg fijn. Electrische achterklep is een handig ’hebbedingetje’.
Al met al ben ik tot nu zeer tevreden met mn keuze, inclusief de service van de dealer.
Inmiddels bijna 10.000 km gereden, inclusief vakantie met een caravan.
Na 10.000 km:
Verbruik is bij gebruik in Nederland gemiddeld onder de 7 ltr/100. Als je echt constant 100/105 rijdt op cruise control, kom je onder 6,5/100.
Rijden met caravan van bijna 1600 kg is geen probleem. Ruim voldoende kracht, ook berg op. Wel even wennen met automaat, eigelijk kun je beter altijd handmatig schakelen. Zo voorkom je dat de automaat opschakelt op momenten dat het niet uitkomt.
Soms merk je dat de automaat maar 5 versnelling heeft, terwijl andere merken al 6 of 7 versnellingen hebben (6-cilinders van Mercedes hebben dat ook). Hierdoor rij je langer in een versnelling dan nodig.
Wegligging is prima. Sturen gaat erg nauwkeurig. Navigatie van Mercedes is echt top, ook in vergelijking met auto\'s van collega\'s (Audi, Volvo).
Krijg wel altijd de waarschuwing bij het wegrijden dat de gordels achter niet gebruikt worden, terwijl hier nooit iemand zit. Denk iets met de sensor in de zitting?
Verder geen problemen, prima auto !
Geen