Mercedes-Benz C 220 CDI Elegance (2003) #2
Uitvoering | C 220 CDI Elegance |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Helaas gaat hij weg
Al een geruime tijd gereden zonder een update te geven van de C.
In het afgelopen jaar zijn er wel een aantal zaken gebeurd.
- Kapotte Vliegwiel (dure grap)
- Draagarm vervangen
- Kapotte Riem
- Nokkenas sensor
Ik denk dat het een kwestie van ouderdom is dat bovenstaande vervangen diende te worden, inmiddels zijn we over de 400.000 km's heen en rijdt de C nog steeds als een zonnetje.
Helaas zijn er steeds meer zaken waarvan ik denk dat die op termijn vervangen moeten worden, dus ben ik opzoek geweest naar een geschikte vervanger. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een A220 CDI uit 2014. Uiteraard zal ik ook mijn bevindingen delen met mijn nieuwe A'tje.
Ik moet zeggen dat ik meerdere auto's heb gereden, maar de c klasse echt een heerlijke reisauto is. Mijn zus woont in Londen, en zijn dus ook verschillende keren met de auto die kant uit gereden, en zeker met het slechte wegdek in het VK is de C een ultieme reisauto.
- Daarbij wil ik ook nog zeggen dat als je nog opzoek bent naar een eerlijke en betrouwbare garage in Zuid Holland die gespecialiseerd is in Mercedes voertuigen, je prima terecht kunt bij autobedrijf De Tulp. Top bedrijf!
Gouwe ouwe
Na het inleveren van mijn leaseauto is het weer zoeken naar een nieuwe wagen. Gelukkig wilt mijn vader af van zijn C220. Dit omdat hij toch niet meer zoveel km's gaat rijden als gehoopt. Hij gaat een nieuwe B klasse rijden en ik krijg de C-klasse.
Het is wel even wennen hoor, zo'n zware oude diesel. Voorheen had ik een VW polo uit 2019 als leaseauto, deze voelde heel licht aan en was erg bij de les. Het bleek een kwestie van wennen te zijn, want binnen een aantal dagen voelt de C toch als een oude jas, waarvan je blij bent deze nooit weg te hebben gedaan. Eenmaal warm rijdt hij heerlijk. Het is net een vliegend tapijt. Het koppel is heerlijk als je een over de snelweg zoeft.
I