Mercedes-Benz C 180 Estate Avantgarde (2012)

Mercedes-Benz C-klasse
Mercedes-Benz C-klasseMercedes C-klasse Mercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasse

UitvoeringC 180 Estate Avantgarde
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2022

Eerste review na een jaar gebruik

In mei 2022 vond ik deze auto bij een Mercedes dealer in Terneuzen met toen 59959 kilometers op de teller.
Gelukkig was ik er als de kippen bij om in contact te komen met de dealer en had ik al snel de koop gesloten, voordat ik de auto "live" had bekeken. Afspraak was, een proefrit maken en als ie bevalt meteen meenemen.
M'n vorige auto was al een Mercedes C-klasse uit 2010, van voor de facelift, dus ik was al bekend met het type.
Tijdens de proefrit, merkte ik direct het verschil met m'n eigen auto! Wat reed deze goed! Met andere woorden ik was na enkele meters al overtuigd van de nieuwe aankoop.
Daarnaast is de auto altijd onderhouden bij dezelfde dealer en zijn de vorige twee eigenaren heel zuinig met hun auto omgegaan, dat is aan alles te merken. O.a. door een keramische bescherming van de lak.

Toen de eerste eigenaar deze auto besteld heeft hij/zij in ieder geval goed naar de optie lijst gekeken! Werkelijk van alles is aangevinkt, hieronder een beknopt overzicht:
- bi-xenon lampen
- wegklapbare trekhaak
- panorama dak
- comfort stoelen
- assistentie systemen: dodehoek, Lane-assist, grootlicht
- adaptieve cruise-control
- donker getinte ramen achter

Sinds aankoop zijn er nu zo'n 22000 km bij gekomen, ik gebruik hem duidelijk meer dan de vorige eigenaren. Dit komt hoofdzakelijk door vakanties, kamperen met caravan en wintersport.
De caravan die getrokken moet worden is zo'n 1300 kilo zwaar, maar dat is geen enkel probleem. De Mercedes mag zo'n 1800 kilo trekken, dus daar is wel marge.
Zelfs lange stukken omhoog rijden op de snelweg is geen probleem, hij geeft geen krimp. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat de motor in een goed toerengebied blijft zitten, zodat het makkelijk gaat. Dat is zo'n 3500 tot 4000 toeren. Maakt natuurlijk wel wat herrie, echter dit is wel het beste voor de motor en bak.

Onderhoud tot nu toe.
Bij aflevering is er een grote onderhoudsbeurt uitgevoerd, dat was super fijn. Wel bleek m'n stuur wat scheef te staan, dus ben ik naar Carrec in Soesterberg gegaan om dat op te lossen. Had ik natuurlijk ook via de dealer kunnen laten oplossen vanwege m'n 12 maanden garantie, alleen moest ik dan naar een Louwman vestiging en die zit bij mij niet echt in de buurt.
Sindsdien is de auto in onderhoud bij Carrec.

Zaken die verder nog gedaan zijn is het vervangen van de voor-remschijven en blokken en een onderhoudsbeurt volgens schema.

Conclusie:
Tot nu toe geen enkel probleem met deze auto, ik ben er elke dag blij mee.
Het verbruik schommelt tussen de 1 op 11 en 12, dus de kosten vallen behoorlijk mee.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse