Mercedes-Benz 300 CE-24 Cabrio (1992)

Mercedes-Benz 300 CE-24 Cabrio (1992)

Uitvoering300 CE-24 Cabrio
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2012

Eerste reparaties en rij-indrukken na aankoop

Ik ben 3 jaar geleden naar Chili geemigreerd en kom in de zomer 3 maanden naar Nederland op vakantie.Voor die vakantietijd zocht ik een leuke auto, ik heb 3 zonen en 4 kleinkinderen dus hij moest wat ruimte hebben.

Mijn laatste auto in Nederland was een Merc 300E sedan van 1992 en ik heb enorm veel (reis) plezier van deze auto gehad. Altijd gedacht aan een zelfde type merc maar dan cabrio en deze heb ik na enig zoeken dit jaar gekocht. Het viel me op ( marktplaats ) dat de prijs range voor deze cabrio´s enorm groot is, van 4500 tot 35.000 Euro.

Ik heb deze gekocht van een particulier, ik had tenslotte wat ervaring met een sedan van hetzelfde jaar, hij heeft een nieuwe kap (2011) die geruisloos werkt en de motor maakte geen vreemde geluiden. Het is een sportline uitvoering, automaat en de kleurcombinatie van donker blauw met blauwe kap maakt hem erg sjiek.

De afgelopen weken heb ik lekker genoten van het "open" rijden en heb ondertussen de auto een beetje onderhanden genomen. Nieuwe velgen en michelin banden, de antenneaansluiting van de autoradio gemaakt, nieuw speakertje, nieuwe accu erin (75 Ah) die erin zat was veel te licht, rechtsvoor binnen-spiegeltje gemaakt, nieuwe gasdemper en v-snaar demper, rechtse achterraampje gemaakt, nieuwe bougies, paar kleine roestplekjes geprepareerd en bijgewerkt. Vooral die nieuwe gasdemper zorgt ervoor dat hij nu mooi regelmatig stationair draait en het gas niet meer "haakt". De climate control werkt fenomenaal en die heb je wel nodig wanneer je dicht rijdt bij een beetje zon.

Al met al blij met mijn aankoop, de verkoper had gelijk de motor loopt mooi en verbruikt weinig olie. Bij starten maakte hij enige tijd een raar geluid, dit bleek de luchtpomp te zijn, die bij koude motor extra lucht in de katalysator pompt. Deze pomp hebben we electrisch uitgeschakelt. Totale reparatiekosten tot nu ongeveer € 900. Hij staat nu netjes in de oldtimerstalling te wachten tot volgend jaar, beetje extra bandenspanning en de accu los. Volgend jaar in ieder geval APK en olie en de fuseekogels vervangen ( kraken )

9,5