Mazda MX-5 1.6 Touring (2001)
Uitvoering | MX-5 1.6 Touring |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Zoals in mijn andere reviews te zien is, is dit niet mijn eerste MX-5. Nadat ik mijn ’98er MX-5 verkocht had, ben ik op zoek gegaan naar een MX-5 van 2001. Na ongeveer anderhalve week zoeken op het internet kwam ik deze MX-5 van 2001 tegen in het Duitse Oldenburg, ongeveer 135 km rijden vanaf mijn woonplaats. Dus na wat heen en weer mailen ging ik een kijkje nemen, het bleek een keurige auto te zijn, met alle rekeningen en boekjes erbij. De auto heeft 2 eigenaren gehad, die er duidelijk goed voor gezorgd hebben. Na de proefrit onderhandelde ik nog even met de eigenaar en maakte de koop rond, ik kon de auto de volgende dag al meenemen. De eigenaar regelde voor mij een zogenaamd export-kenteken (zie foto’s), waarmee je 15 dagen mag rijden. Dus ik kon gelijk in de auto blijven rijden, even naar de RDW voor het Nederlandse kenteken en klaar is Kees.
Inmiddels heb ik al bijna 4.000 km in de MX-5 gereden, veel verschil met de vorige is er niet. Hetzelfde fantastische rijgedrag, het gevoel dat je één met de auto bent en de schoonheid van het model. Qua uiterlijk is de auto iets anders in vergelijking met de vorige, dit is namelijk de facelift, die eind 2000 geintroduceerd is. Wat onder andere inhoud dat de koplampen, de achterlichten en de voorbumper iets anders zijn, de uitrusting wat rijker is en dat er andere stoelen inzitten, die overigens meer steun bieden aan de zijkanten van de rug.
Mijn volgende MX-5 gaat waarschijnlijk of een Evolv worden, of een Sportive 1.8 met 6-bak (de laatste liever). De Evolv heeft wat mij betreft de mooiste kleurstelling die je kan krijgen op een MX-5 NB. Namelijk een donkergrijze buitenkant met bruin leren bekleding. Een Sportive zou ik graag willen vanwege zijn rijke uitrusting en de fantastische 146 pk 1.8 motor met 6-bak.
Geen problemen