Mazda CX-5 2.0 SkyActiv-G 2.0 TS+ (2012)
Uitvoering | CX-5 2.0 SkyActiv-G 2.0 TS+ |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
zeer trage Tomtom
Naast veel goede ervaringen (prima rijeigenschappen; lekker hoge zit; veel power en rdelijk zuinig) hebben wij drie problemen met onze CX5.
Ten eerste een zeer trage Tomtom. Op snelwegrotondes ben je de gewenste afslag al voorbij, terwijl de afslagafstand op het display dan nog enkele tientallen meters is. Ook in de stad ben je een dwarsstraat al lang voorbij voordat je 'm op het display voorbij bent. Afstand tot de volgende afslag is steevast veel te lang, en blijft nog lang staan nadat je de afslag al genomen hebt. Onze losse Tomtom was veel sneller (en 1/5 van de prijs ....).
Eerst dacht onze dealer aan een verkeerd geplaatste antenne, maar nu wuift hij alle problemen weg (de afwijking zou normaal zijn). Hebben nog meer rijders dit probleem (gehad) en hoe is het opgelost ?
Verder deed onze I-stop het vaker niet dan wel. Bleek de accu een te lage spanning te hebben. Nu krijgen we een nieuwe accu. Is dat normaal voor een gloednieuwe auto ?
En dan nog de achterklep. Is heel moeilijk in één keer dicht te krijgen. Zou iets met het zetten van de rubbers te maken hebben. Probleem is in de loop van de tijd wel verminderd maar nog niet weg.