Mazda 6 2.0 CiTD GT-M (2008)

Mazda 6 2.0 CiTD GT-M (2008)

Uitvoering6 2.0 CiTD GT-M
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Na op 1 januari 2008 bij een nieuwe werkgever te zijn begonnen, moest ik nog steeds een auto bestellen. Ik had de vorige maanden diverse auto’s geprobeerd(testrijden) Natuurlijk ook een offerte aangevraagd en de diverse modellen naast elkaar vergeleken. De auto’s die de revue passeerden waren:

Ford Mondeo 2.0 TDCI
Volkswagen Passat 2.0 TDI
Toyota Avensis 2.2 DCAT
BMW 320d

Buiten kijf staat dat al deze auto goed reden. De keus was uiteindelijk op de Mondeo gevallen. Mooie auto, reed goed en redelijk betaalbare opties.
BMW was te klein, de VW toch een te oude motor en de Toyota bleek achteraf te weinig mogen te trekken.

De Ford zou in de eerste week besteld worden. Lekker lang wachten levertijd 1 juli 2008. Tijdelijk een Vectra Station. Natuurlijk geen probleem, maar wel een verouderde auto. Wel een fijne rijdersauto(lange afstanden)

Op een gegeven moment kwam ik op een feest en daar vertelde iemand erg enthousiast over de nieuwe MAZDA 6. Ik was erg nieuwsgierig geworden dus ging toch op het internet kijken. Mijn eerste indruk was WOahhh. Die WIL IK. Maar ja de MAZDA was pas eind januari in Nederland en de diesel nog later. En ik had natuurlijk de Ford al besteld. Ik kreeg echter de Mazda niet uit mijn gedachten dus heb ik diverse dealers gebeld, maar ja over al hetzelfde verhaal. Nog niet aanwezig. Helaas. Echter kwam bij mij het idee op om een Duitse dealer te bellen. De eerste die ik belde was een Dealer net over de grens bij Arnhem. En wat schetste mijn verbazing. Ja die hebben wij op voorraad. Nog niet in de showroom, maar wel in het magazijn. De auto mocht nog niet in de showroom staan. Na een paar lieve woordjes duits, mocht ik toch komen kijken. De volgende zaterdag er heen gereden en daar stond hij.

Wat een plaatje.

Ik dacht bij mijzelf, die moet ik hebben

De Ford werd in overleg met de lease/dealer opzij geschoven en de MAZDA 6 besteld.

De reden hiervoor zijn:

Lijnen
Uitrusting
De te verwachten rijbeleving.
ETC.

De MAZDA is wel degelijk minder ruim dan de Ford, maar nog ruim genoeg. Er passen met gemak 5 personen in + de noodzakelijke bagage.

De volgende auto is het geworden qua uitvoering

MAZDA 6 HB
GT_M
Sparkling Black
Afneembare trekhaak.
Wat voor de rest zit er alles op.(op NAVI na, maar dit vind ik gewoon te duur)

Na lang wachten krijg ik eindelijk het telefoontje, hij is binnen. 9 mei heb ik de auto opgehaald. Hij is nog mooier dan ik heb kunnen denken.

Na de eerste kilometers er mee te hebben gereden kan ik vermelden en bevestigen wat reeds in de Autoweek was geschreven: hij rijdt subliem. Superstrak en ondanks de 18* wielen niet te stuiterig. De afwerking is top en gelukkig maar geen enkel rammeltje. Motor en windgeluiden zijn niet of nauwelijks te horen. Het enige geluid wat van buiten afkomt is de afrolgeluiden van de banden. Het is niet storend en blijft toch ruim binnen de perken.(in vergelijk met mijn VW). Wat wel een goed geluid is en ik graag hoor is het BOSE Soundsystem. Wat een goed geluid!
Zodra ik meer kilometers heb gereden zal ik de review bijwerken en upgraden met relevante informatie.

Geen!