Mazda 323 1.5 GLX (1987)

Uitvoering | 323 1.5 GLX |
Bouwjaar | 1987 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
De auto is redelijk comfortabel voor een auto uit 1987. Hij is netjes afgewerkt, geen rammeltjes eo piepjes en voelt solide aan. Er zijn veel handige vakjes en bakjes om je spullen kwijt te kunnen. Het zicht is zeer goed, mits geen (vaak standaard geleverde) achterspoiler het zicht beperkt. Het enige wat voor mij ontbreekt is stuurbekrachtiging.
De automaat schakelt fantastisch en zeer comfortabel. De versnellingsbak wordt aangedreven door een ketting dus is onderhoudsvriendelijk. Het rijden is onder alle omstandigheden erg relaxed, en een langere reis is prima te doen.
De instap naar achteren aan passagierszijde is flink ruim zodat ook oudere mensen achterin kunnen. Het verbruik is een minpuntje, met 1:11 is hij niet erg zuinig. Het gewicht van de auto is 915 kg. De auto is al ruim anderhalf jaar in mijn bezit en ik heb alleen een lampje hoeven te vervangen. De kwaliteit is enorm goed en als je de lak een beetje verzorgt heb je een fantastische en probleemloze auto aan deze Mazda 323.
UPDATE:
Ik heb de auto in mei 2006 verkocht voor € 450,-. De nieuwe koper had ’m naar een bevriende garage gebracht waar hij helemaal was nagezien en goed bevonden.
Géén enkel probleem buiten een piepende V-snaar in de winter.