Mazda 2 SkyActiv-G 90 GT-M (2019) #2
Uitvoering | 2 SkyActiv-G 90 GT-M |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Mazda 2 GTM
ik heb nog niet veel kunnen ervaren maar heb er nu zo n kleine 500km mee gereden. de auto heeft vele knopjes waar je even de tijd voor moet nemen om deze te begrijpen. mijn vorige auto vw polo 2013 had deze knopjes voor veiligheid en navigatie e.d. niet. dus allerlei piepjes en instellingen komen in de eerste weken wel even op je af. op zich spreekt t allemaal wel voor zich hoe de dingen werken. de navigatie is prettig maar heeft een update van feb. 2019 terwijl we al bijna een jaar verder zijn. ondanks deze update maakt de navigatie wel soms fouten op plaatsen die al 40 jaar bestaan. een omweg die overbodig is. maar ondanks dit werkt de navigatie naar behoren. de navigatie geeft helaas niet de snelheid aan tijdens t rijden. dit was voor mij makkelijk geweest omdat de auto als lesauto wordt gebruikt. de km teller zit rechts in t dashbord waardoor ik niet kan zien hoe hard de leerling rijdt. de auto zelf rijdt erg prettig. als vanouds een japans auto gevoel. hij maakt bij t wegrijden zo weinig geluid dat je denkt dat je in n electrische auto rijdt. op de snelweg is de auto ook redelijk stil. zeker kwa kwaliteit/prijs verhouding. het is geen snelle auto maar toch goed te doen. de autostoelen was even wennen. verse harde stoelen met een wat kleine zitting. voor mensen die erg breed zijn kan dit een te krappe stoel zijn. de binnenspiegel is voor lange mensen niet geschikt. zij kijken dan boven de spiegel uit en moeten bukken om in de spiegel te kunnen kijken. erg jammer op dit punt. ik ga hier nog navraag over doen bij de dealer voor n andere optie. de mazda2 is erg direkt met sturen. stevige wegligging. het zicht bij de zij achterruit is niet denderend. denk wel dat dit n kwestie v wennen is. er zit stoelverwarming op beide voorstoelen. een ervaring die ik nog niet eerder had gehad. best wel prettig. minpuntje aan deze auto omdat ik er rijles mee geef is dat wanneer je de ventilator op de voorruitstand zet werk de I stop niet meer. op de achterbank zitten 3 gordels. gek genoeg past de middelste gordel alleen in het middelste autogordelgesp. eerst dacht ik wat raar deze is stuk. ik deed er een hondengordel in maar die paste wel rechts en links maar niet in t midden. toen bleek dus dat dit met de gordels vd auto ook zo was. (bijna voor niets terug naar de dealer :) ) er zit ook n nieuwe bandenmaat op de auto.(16 inch) wanneer je dan 4 seizoenenbanden erop wil zetten is dit een afwijkende maat. 16 inch 4 seizoenen bestaat nog niet.
iets meer ervaring opgedaan
inmiddels zit er bijna 2000 km op de teller en verheugd dat ik ben dat de auto steeds zuiniger gaat lopen. van 1:12.5 loopt hij nu 1:14.3
de veiligheids piepjes gaan regelmatig af tijdens het lessen. wanneer je je richtingaanwijzer aanzet terwijl er een auto naast je rijdt gaat er meteen n een waarschuwend piepje. op de snelweg reageert het waarschuwingssysteem ook zo nu en dan op het dicht naderen van de zijlijn. dit kun je gelukkig ook uit zetten of instellen op hoge, middel of lage frequentie. bij de autowas moest ik ver doorrijden tot de slagboom anders gaat deze niet open. ik reed nog geen 20km en toen ik vlakbij was ging de auto vanzelf remmen. nog een ingebouwde veiligheid die werkt.
soms gaat de versnelling niet zo soepeltjes. leerling zit er dan mee te stoeien. ik heb er zelf geen last van maar een leerling schakelt net even anders dan de ervaren chauffeur. even ontkoppelen en opnieuw in de versnelling dan doet hij het weer goed. meestal heb je dit soort obstakels in de 8eruit versnelling. bij de mazda 2 dus ook in de andere versnellingen. de 8eruit versnelling is wel een dingetje. deze moet wel met wat kracht erin gezet worden. mensen met reuma kunnen dit als problematisch ervaren. ik heb sky stoelhoezen over de voorstoelen gedaan. daarna met de 8erbank bezig geweest om ook deze te voorzien van hoezen. hoe krijg je nou die zitting vd 8erbank los? nergens terug te vinden. zelfs niet op youtube. uiteindelijk naar n mazda dealer geweest. hij trekken aan de bank en jah hoor los aan 1 kant. de andere kant wilde niet los en hij durfde niet door te trekken want als hij afbreekt had hij geen nieuwe op voorraad. nouja ik weer weg en naar een "gewone" garage van een vriend. deze zegt dat het veertje van de zitting was losgetrokken. er zit namelijk een hendeltje aan die je naar links en rechts kan duwen. dan wordt het ontgrendeld en komt de bank los. dus dat trekken aan mijn zitting was niet correct. en ik maar denken dat ik er goed aan deed om naar een dealer te gaan. die zullen t wel weten. weer n ervaring rijker.
PRIVATE LEASE Mazda 2

Mazda 2 1.5 Skyactiv-G GT-Luxury | Head-Up display | Camera | Dodehoek detectie | Stoelverwarming | LED | 16"LM velgen |
- 2017

Mazda 2 1.5 Skyactiv-G GT-Luxury DEALERONDERHOUDEN | NAVIGATIE | CAMERA | KEYLESS |
- 2017

Mazda 2 1.5 Sky-G Sport Selected /Navi/Cruise/Camera/Black aluminium velgen