Mazda 2 SkyActiv-G 90 GT-Luxury (2018)
Uitvoering | 2 SkyActiv-G 90 GT-Luxury |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Mazda 2, een nieuw start...
Na 3 jaar van ellende, frustratie en getouwtrek met een nieuwe Ford Ka heb ik deze kunnen retourneren bij de Ford dealer. Aangezien mijn partner goede ervaring heeft met Japanse autobouwers namelijk Toyota. Waarvan de Toyota Corolla al 13 jaar ons trouwe dienst verleend, heb ik dit keer voor de andere Japanse autobouwer gekozen. Na de ervaring met de Ford Ka hebben we uitvoerig naar reviews gekeken van verschillende auto’s en de nodige testritjes gereden. En de Mazda 2 kwam voor ons het beste uit in deze prijsklasse.
1 februari ’18 stond de Mazda 2 voor ons klaar om opgehaald te worden met een kilometerstand van 6 km. De Luxury model is zeer compleet uitgerust voor zijn klasse en het uitvogelen hoe alles in elkaar zit zal mij ff tijd kosten. Wordt vervolgd...
(Let op: Alles nu voldoende gekozen omdat de auto nieuw is)
2 weken oud
Na 2 weken rond rijden valt mij op dat, er een gejank uit de versnellingsbak komt in de 2de versnelling en een lichte plastic brandluchtje nadat ik op de snelweg heb gereden. Omdat de auto nieuw is ga ik ervan uit dat de versnellingsbak nog moet inlopen en dat het plastic brandluchtje wel zal verdwijnen. Maar voor de zekerheid ga ik het nog wel melden bij de Mazda dealer.
Wat betreft benzine verbruik kan ik nu nog weinig melden. De auto is geleverd met ¾ tank en na ongeveer een halve tank heb ik nu 228 km gereden. Ik heb me laten vertellen dat nieuwe auto in het begin wat meer verbruiken en dat het verbruik na het inrijden van de motor wat lager wordt. Ik zal dit goede in de gaten houden omdat de Ford Ka een verbruik had die 40 tot 50% afweek van fabrieksopgave, hopelijk zal dat met mijn Mazda 2 niet zo zijn.
PRIVATE LEASE Mazda 2

Mazda 2 1.5 Skyactiv-G Style Selected | WEINIG KILOMETERS | DEALERONDERHOUDEN | NAVIGATIE |
- 2020

Mazda 2 1.5 Skyactiv-G Dynamic+
- 2018

Mazda 2 1.5 Skyactiv-G GT-M Automatische airco, navigatie, parkeersensoren, cruise controle, licht metalen velgen, enz.
- 2018