Lexus UX 250h Business Line (2020) #2
Uitvoering | UX 250h Business Line |
Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Lexus 250h ervaring
Na 12 jaar twee Honda accord gereden te hebben, werd t tijd voor een waardige opvolger, liefst een Honda maar dan als t kan met een wat hogere instap en wat zuiniger in t verbruik dan mijn huidige auto
Bij Honda kon ik niet slagen vond de Honda hrv te stuiterig rijden en een gebrek aan vermogen, de crv vonden we weer veel te groot dus moest t wat anders worden
In de file zag ik toen een Lexus UX rijden en vond m gelijk mooi , na eerst wat revieuws gelezen te hebben ben ik op zoek gegaan naar een mooie gebruikte ,
Kwam er al snel achter dat je ze echt moet zoeken, maar vind dat aan de andere kant ook wel leuk omdat je dan ook weer iets exclusief rijdt.
Na enige tijd stond er een advertentie bij mij in de buurt,deze Lexus UX was uit 2020 en geïmporteerd vanuit Duitsland en had een maagdelijke kilometerstand van 32750 km.
Na een afspraak gemaakt te hebben mochten we meteen een flinke proefrit maken en…….. was helemaal verkocht
Wat een comfort! Een klinkerweg voel je niet eens , ook merk je dat de auto erg stil is doordat de auto waarschijnlijk goed geïsoleerd is.
Wat verder op viel is t vermogen benzinemotor in combinatie met de electro motor wat een trekkracht genereert dat.
Kreeg een goede prijs terug voor mijn Honda accord execlusive dus deal was zo gesloten
Nú auto al enige tijd in bezit en ben nog steeds enthousiast, gemiddeld verbruik is 6 l/100 km en dat is ondanks mijn stevige rijstijl erg netjes.
Ook CarPlay werkt prima en is erg makkelijk te bedienen
Aan De startknop moest ik wel even wennen maar is wel prima,
Het is natuurlijk niet allemaal glorie met deze Lexus, kijk iedereen noemt de kleine kofferbak maar dat weet je , eveneens als de krappe ruimte op de achterbank daarom zou ik als gezin deze auto niet gauw kopen.
Ook nadeel vind ik de krasgevoelige deurbekleding deze is van plastic en krassen in dit geval van ons hondje krijg je er niet meer uit, vond mijn Honda beter in zijn materialen zitten,
Aan de zwarte hemel moet ik nog steeds wennen vind t daardoor erg donker worden in de auto, komt waarschijnlijk ook omdat mijn vorige auto een zonnedak had.
Desondanks hopen we nog veel plezier te hebben want rijden is nog steeds een feestje in deze Lexus UX