Lexus RX 400h (2007)

Lexus RXLexus RXLexus RXLexus RXLexus RXLexus RXLexus RXLexus RX - interieur

UitvoeringRX 400h
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Opvolger voor de Nissan en een Lexus er bij.

Mijn vrouw en ik vonden onze X trail verouderd, en gingen dus voor iets anders kijken. Ik heb onder andere in een nieuwe X trail gereden (maar we vonden het model dus verouderd), een VW touareg 3.2 (krachtige motor maar mijn dochter rijdt de zelfde auto) en een Nissan Qashqai (te klein).
Toen tipte mijn schoonzoon mij op de Lexus RX Hybrid. Mijn vrouw en ik vonden dit een hele schone wagen, en hij reed ook heel goed. Het verbruik vonden wij ook fijn. een minpuntje is de aanschafprijs.
We wilden graag de tegenovergestelde kleurcombinatie van de luxus die we al hadden, het werd een zwarte met beige leer.

De hybridemotor werkt erg goed. Er is gewoon een V6 motor, maar onder de 60 kmh rij je electrisch en daar boven geeft deze electromotor extra power.

Onze ervaringen na 77.000 km.
Vooraal korte ritten maken wij met deze auto. Dan is deze ook bijzonder zuinig (binnen een paar kilometer tot de 60 kmh volledig electrisch).
Je hebt heel veel comfort in deze auto en achterin kun je ook zeer ruim zitten door de verstelbare rugleuningen en verschuifbare stoelen. Met de bank in de allerachterste stand is er wel iets minder kofferruimte over. Maar zo kun je wel de ideale opstelling vinden...
Ook erg prettig is de CVT automaat. Je hebt hierbij dus geen last van verlies aan power bij schakelmomenten. Een goede uitvinding van de Hollanders!
Minpuntje vind ik de bediening van de stoelverwarming. Dit is een verdoemd gepriegel met zo'n klein draaiknopje dat achter de keuzepook van de CVT verscholen zit. De lompe knoppen in de oude RX werken hier beter.

Problemen met de RX 400:
Remschijven/ blokken bij 65.000 km
Kapot scharnier van het bakske tussen de stoelen bij 67.000 km
Bij 69.000 km met een foutmelding gestaan in Zwitserland. De auto moest worden afgesleept. Het is mij nog niet helemaal duidelijk wat dit was, maar het is nu over.

Binnenkort zal er na verwachting van de garage een nieuw accupakket in de auto moeten komen. Dit kost ongeveer €4500 maar als de auto er dan weer 6 jaar tegen aan kan vind ik dit prima.

Plezant week-end!
Bastien Seth