Lexus IS 200 Executive (2003) #2

Lexus IS 200 Executive (2003)

UitvoeringIS 200 Executive
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2020

Na 17 jaar nog steeds top!

Na heel vaak twijfelen over een Lexus IS200 is het dan uiteindelijk toch gebeurd. De Lexus IS200 is aangeschaft. (April 2020)

Dit is nu mijn 4e auto, hiervoor heb ik alleen maar Toyota's gereden (Corolla/Auris) maar er was een auto die al heel lang op het verlanglijstje stond, de Lexus IS200 first generation.

Persoonlijk vind ik dit model Lexus IS misschien wel de mooiste Lexus die er gebouwd is, dit komt dan vooral door de strakke lijnen, vierkante achterkant en de tijdloze en sportieve uitstraling.

Nou genoeg gezegd waarom ik voor deze auto gekozen heb, nu gaan we het over de eerste kilometers rijervaring hebben die ik tot nu toe opgedaan heb.

Meteen bij het maken van de proefrit in deze goed onderhouden Lexus voelde het gelijk heel vertrouwd aan omdat er heel veel herkenbare details in de auto aanwezig waren van Toyota. (Logies)
Als je in de auto gaat zitten voelt ook gelijk alles degelijk en stevig aan, denk aan zware deuren, geen plastic dashboard etc.. je merkt direct dit is een andere soort auto. Dit voelt goed!
Bij de eerste meters bij het wegrijden van de Lexus merkte ik gelijk dat de Lexus genoeg vermogen heeft in verhouding met zijn gewicht, hij reageert heel direct, dit is wel eens anders bij een automaat.
Ik had zelf al regelmatig in een automaat gereden, maar het viel op hoe soepel dit ging bij deze Lexus, als je rustig rijd voel je de overgang van de ene versnelling naar de andere bijna niet. Wil je wat sportiever rijden dan kan dat ook prima!
De wegligging van de auto is goed, omdat de auto stug is geveerd doet de auto direct wat jij wilt en wat jij doet, verder valt op dat de mix tussen sportief en comfort echt perfect is!
Ook al is dit Model auto nu +/- 20 jaar oud, toch is er aan comfort geen gebrek, alle denkbare opties zijn aanwezig.
Ik kan nu nog niks zeggen over onderhoud of reparaties daarvoor heb ik de auto nog te kort in me bezit, maar via deze review laat ik het in de toekomst zeker weten.

Als minpunt voor sommige mensen kan ik me voorstellen dat het verbruik aan de hoge kan is, maar zelf vind ik dat dit een auto is die je koop vanuit je passie/hobby.

9,5