Lexus CT 200h Hybrid Luxury Line (2012)

Lexus CT 200h
Lexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200h Lexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT200hLexus CT200hLexus CT 200h Lexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200hLexus CT 200h

UitvoeringCT 200h Hybrid Luxury Line
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Prima

In mei, na lang weifelen, toch de knoop doorgehakt. Kijkend naar het aanlokkelijke bijtellingtarief besloten voor de CT 200h. Ter compensatie van verlies aan motorvermogen en woonvolume, alle luxe in de optielijst aangevinkt. Waar krijg je zoveel luxe voor een fiscaalvriendelijk tarief? Gekozen voor donkerblauw met een zwart lederen interieur. Veiligheid voor alles. Het wacht kon beginnen en dat zou het worden.

We hebben allemaal van de problemen in Japan gehoord. De levertijd bleef op enig moment schuiven. Rond november de leasemaatschappij aan het werk gezet om de bestelling te annuleren, was het wachten meer dan zat. De speciale website waar de leverdatum gecommuniceerd zou worden riep meer vragen op dan het antwoord gaf. Uiteindelijk Louwman Amersfoort aan de lijn dat de CT onder de kerstboom zou staan. En ja, men hield woord, letterlijk in de week voor kerst zat ik in de speciale “afleverruimte”. Keurig proces, dik voor elkaar.

Nu de auto. Zeer tevreden. Meubilair en materialisatie op hoog niveau. Ik rij bijna 60.000km. per jaar. Het gemiddelde in dit land komt niet boven de 65km/h. Wat moet je met een V8 compressor in een land waar de staatsstruikrovers permanent jacht maken op snelheidovertreders? Cruisecontrol aan en lekker meerollen met de massa. Volkomen rust en de Mark Levinson afgeladen met fijne muziek. En ja, ik geef toe dat een laag verbruik scoren sport gaat worden. Integratie tussen iPhone en ML zijn ook prima. Het klepje in de middenconsole is wat knullig, maar wat geeft dat?

Mijn oudste, 11 jaar, is helemaal gelukkig met de “muis” op de middenconsole. Ik kan inmiddels mijn auto al pratend bedienen. Af en toe wat hilarische spraakverwarringen met Truus, zo noemen we haar inmiddels. Naar mijn idee is het concept van deze Lexus de auto van de toekomst. Je komt prima vooruit, maar wel omringd door alle comfort en luxe.