Lexus CT 200h Hybrid Luxury Line (2012) #2
Uitvoering | CT 200h Hybrid Luxury Line |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Wát een auto!!
Vandaag mocht ik mijn nieuwe auto ophalen, een Lexus CT200h. Over deze auto later meer. Ik wil eerst mijn vorige auto de hemel in prijzen en een veer in zijn uitlaat duwen!! Het was een Lexus IS 200 Business automaat uit 2002. Ook al zo een goed product van de Lexus/Toyota familie. Deze auto kocht ik met 177000 km op de klok en nu staat ie op 267000. In 3 jaar tijd heb ik er dus écht probleemloos 90000 km mee gereden. Het was en is een fantastische auto, maar ik wilde graag een wat zuinigere auto, zeker gezien het aantal km's wat ik jaarlijks rijd. De volgende eigenaar zal er nog lang plezier van hebben, dat weet ik zeker.
Op naar de CT. Ik was dus op zoek naar een auto met een gunstiger verbruik dan de IS, het liefste weer een Lexus. Ook zou ik graag lederen bekleding, schuif-kanteldak, puike muziekinstallatie en navi willen. Dan kom je, in mijn geval, uit bij een hybride, CT, IS of RX. Maar ook wilde ik nog andere merken kritisch bekijken, net zoals ik Lexus kritisch bekijk.
Ik heb dus ook nog even naar een diesel gezocht, bij de bekende concurrerende merken, maar die konden me niet bekoren, zeker niet qua prijs en uitrusting. De keuze was dus gemaakt, ik blijf trouw aan Lexus.
Op internet vond ik een CT in de Luxury uitvoering bij de Lexus dealer in Breda, met alle opties die ik graag wilde. Even contact gezocht met de dealer en gelukkig stond hij er nog. Op donderdag was de eerste kennismaking en op zaterdagmorgen een proefrit gemaakt. Voor mij was het duidelijk, dit gaat hem worden. De deal was rond. Prima zaken gedaan met Niek, van Lexus Breda, gewoon een no-nonsense man, die weet waar hij over praat, duidelijk is en luistert naar de klant. Fijne vent die Niek. De proefrit beviel prima, de auto voelde goed aan en reed heerlijk. Uiteraard wilde ik het zg. "gejoel" van de motor wel even horen, waar de autojournalisten vaak over schrijven. Het viel echt heel veel mee, tuurlijk hoor je de 1.8 werken, maar voor mij klonk het als muziek in de oren. Absoluut niet storend of vreemd dat je een motor hoort wanneer hij zijn werk doet. Niks mis mee en niet storend. Ook nog even een ritje door de stad gemaakt en ook daar voelde de CT zich prima thuis. Nu nog even afwachten hoe het verbruik zal zijn en of het aan mijn verwachtingen zal kunnen voldoen. (1:18)
Nadat Niek mij alles haarfijn had uitgelegd, kon ik dus met de auto op pad. Lekker veel kilometers (250) gemaakt om de auto goed te leren kennen. De "zit" in de auto naar mijn wensen en comfort ingesteld en ik kan niet anders zeggen dan dat dit geweldig is. Wát een auto zeg!! Uiteraard ook de Mark Levinson getest en dit is letterlijk als muziek in je oren, ook alweer chapeau.
Ook de kleurencombinatie van de buiten- en binnenkant vind ik erg mooi. Donkerbruin met ivoorkleurige bekleding.
Ik weet zeker dat ik heel veel plezier aan deze auto ga beleven en dat zal ik hier uiteraard delen.
Wordt vervolgd dus.