Lexus CT 200h Hybrid Business Line (2012) #6

autoreview

Lexus CT 200h Hybrid Business Line (2012)

Signalement

UitvoeringCT 200h Hybrid Business Line
Versnellingen1, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2018
KM-stand bij aanschaf156.187 km
KM-stand laatst165.000 km
Lezerswaardering: 50%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Verandering

 • 156.187 km

Opzoek naar een andere auto. Ik was eerst in het bezit van een alfa romeo giulietta 1.4t 170pk. Rijd fijn is leuk in te rijden en zeker een aanrader. Maar goed ik wou weer wat anders na 20.000 km. Ik zocht rond en wou mee met de toekomst, dus ik keek naar electrische auto's. Daarbij kwam de lexus ct200h al snel uit tot de volgemde auto. Ik heb eerst heeeel veeel reviews gelezen en daar kwam uit dat het een probleem loze luxe prius is en dat beviel me wel.

Goed ik bezocht de auto bij auto tess Deventer en de auto was gewoon van buiten geweldig. Mooi in de lak parel moer wit. Van binnen zit het heerlijk en comfortabel. En alles is overzichtelijk vind ik.

De test. Eerste keer in een automaat. Dat was spannend maar went snel. De auto reed fijn weg en stil. Stuurt fijn. Acelereerd goed. En alle knopjes werkte. Snel kwamen we er achter dat de vering wat stug is en dat is gewoon wennen en op de snelweg je wil gewoon vol gas geven met de test en ja je hebt een best lelijk geluid met snel optrekken maar is wen baar gewoon niet vol gas rijden dan is het gewoon goed te doen vind ik. Verder rijd de auto heerlijk. Het geluid systeem is goed en verder niks op aan te merken.

Bij aankoop is in de prijs de auto lak gepoetst en alle wasstraat strepen verweiderd, 4x gloednieuwe vredestein all wheater banden en 6 maanden garantie.

2 maanden ervaring met de lexus

 • 159.894 km

Ik heb nu ondertussen 2 maanden ervaring met de lexus. Helaas was na aankoop meteen motor storing! De vacuumpomp moet vervangen worden gelukkig wel onder garantie. De auto heeft waarschijnlijk telang stil gestaan.

De auto rijd echt heerlijk met bijna 3000km gereden. Het verbruik omdat het een hybride is maak je eerst een sport om zuinig te rijden. (Deed ik dus niet met de alfa dat was gas der op en gaan en scheuren.) mijn eerste verbruik kwam op 1 op 20.75 en reed alleen maar 100 tot 110 op de snel weg en verder alleen maar stads wegen. Ik rijd per week 600 km ongeveer daarvan is 80% snelweg en 15% stad en 5% provinciale wegen.

Ik was het na een tijdje al beu dat 100 rijden dus ik gaf lekker gas der op en reed gewoon mee met het verkeer de maximum snel heid aan houden vaak 125 km/h en toen kwam ik al gou op een gemiddelde van 1 op 18.3.

De provinciale wegen met een volle accu is de auto echt niet normaal zuinig. Geen idee hoe zuinig nog niet gemeten maar door een file te vermeiden en soms via provinciale wegen te gaan rijden zie ik dat de er wat ik af leg aan provinciale wegen met tank metertje haast niet verschuift.

Het valt mij wel op tijdens het rijden op de snelweg dat de accu's of de electra motor niet altijd mee helpt om het zuiniger te maken dat doet die alleen bij volle accu en dan soms nog niet en dan loopt je tank gou leeg met die 45l tank. Mijn verste afstand met 1 tank is 747 km.

Nu ik met deze tank echt weer beetje me oude ritme aan het rijden ben heb ik het idee dat me gemiddelde 1 op 16 word en rijd dan echt heeel veel 140 tot 150 met de lexus en hoor je dus veel lawaai met optrekken. Ze zeggen dat de accu maar 3km af kan leggen. Het is mij zover wel gelukt dat het 9 km word. Met heel veel laten uitrollen. De auto rolt niet zo hard af waardoor de accu langer oplaad. Dus houd veel afstand en kijk goed voor uit en ga niet op andermans fouten in dat is tenadelen van je electrische pakket.

De lexus rijd wel echt heerlijk. Ik geniet van het geluid systeem. Ik ben gewend nu aan de veringen dus voel er zelf niks meer van. Alleen er is een maar. Het motor storings lampje brand weer. Hij gaat donderdag naar de garage voor een grondige uitlees testen waarom het lampje weer schijnt. Ik denk zelf niks ernstigs want ik merk eigenlijk niks anders aan de lexus. Ik breng dan zo snelmogelijk nieuw nieuws. Hoop zover alvast genoeg info gegeven te hebben?

Motor lampje gemaakt

 • 161.707 km

Het lampje is gemaakt. De auto is naar de toyota dealer geweest via mijn garage waar ik altijd heen ga. De toyota dealer heeft de lexus uit gelezen en hebben een soft ware update gehad en moet voorlopig eerste 2 maanden super 98 tanken en goed het pendaal in trappen. De dealer heeft gemeld dat het probleem is gekomen dat de lexus veelte lang heeft stil gestaan. Tip! Koop een electrische hybride auto die niet lang stil staat.

Het tanken met super 98 in de lexus rijd best goed. Ik rij nu vaak 140 tot 150 km/h op de snelweg en behaal een verbruik van 1 op 17 met super 98 vind ik een mooi verbruik

Auto verkocht

 • 165.000 km

Het probleem met mijn lexus is helaas niet op te lossen. Ben bij de lexus dealer geweest en vertelde me slecjt nieuws. Het schijnt zo te zitten de overschakeling van electra naar benzine kan soms schuddent wezen. Bij mij was dat het geval dat het wel erg hevig geschud te wezen. Lexus vertelde dat dit probleem niet op te lossen valt. Ze weten niet waar het door komt. Schijnt een andere klant van hun heeft er ook last van en dat was wel 1 van de duurdere lexus autos die er te verkrijgen zijn. Heeft het zelfde probleem. Lexus heeft gezegt dat je er mee kan door rijden het is niet schadelijk voor de motor of auto. Maar het gevoel voelt niet fijn. Ik heb dit voor de gene die de lexus gaat testen. Heb ik dit voor namelijk in woon wijken. Wanneer ik steeds gas moet geven dat de benzine motor net aan slaat en na 5 sec weer uit moet wegens remen voor verkeer van rechts en dan weer gas geven.

Ik heb nu een bmw 118i uit 2011 gekocht. Ook die valt niet mee gigantisch olie probleem en problemen met de motor dus ik ben weer aan het kijken naar een lexus die het probleem niet heeft. Iets nieuwer en wat minder kilometers. Ik vond de lexus wel zo fijn koop er zo weer 1

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (8)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens