Lexus CT 200h Hybrid 25th Edition (2015)

Uitvoering | CT 200h Hybrid 25th Edition |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Na 4 jaar naar alle tevredenheid te hebben gereden in een Golf 6 kwam mijn baas mij vertellen dat ik een nieuwe auto moest/mocht uitzoeken gezien de kwaaltjes waar mijn auto last van begon te krijgen en de verwachte kosten die hierbij kwamen. Van de Golf was het elektrisch circuit niet helemaal zoals het hoort, de lampen gingen harder en zachter branden tijdens het rijden en mijn collega's noemden mijn auto al gekscherend "de Ambilight Golf".
Na het (kort) bekijken van de nieuwe Golf 7 en de bijkomende kosten toch maar besloten om verder te gaan kijken dan Volkswagen. Uiteindelijk kwam ik op de volgende shortlist:
- Volvo D2
- Peugeot 308
- Lexus CT200h
Na het bekijken van de auto's in de showroom viel al gauw de peugeot af. Ik ben geen fan van het kleine stuur en vond het dashboard te opgeruimd waardoor ik de auto kaal vond aandoen (dit terwijl hij veel luxe heeft). Uiteindelijk ging het dus tussen de Volvo D2 en de Lexus CT200h.
Na het bekijken en rijden van de Volvo viel ook deze af. De auto rijd prima maar vind de afwerking toch minder dan de Lexus. Hierbij komt bij dat er achterin al snel iemand met zijn of haar hoofd tegen het dak aan komt. Het voordeel is wel dat de auto een betere kofferbak heeft. Andere redenen voor het afvallen zijn het feit dat de navigatie niet standaard is en deze dmv een optie moet worden bijbesteld. Daar komt bij dat ik de styling van de Volvo minder vind dan de styling van de Lexus.
Na wat test rijden heb ik uiteindelijk voor de lexus gekozen. Dit omdat ik de auto luxer vind aandoen en mooier vind afgewerkt. Daarnaast vind ik de grille de auto een sportief uiterlijk geven waardoor ik de auto de mooiste uit mijn shortlist vind. Als bijkomend voordeel was er ook nog een speciale 25th editie beschikbaar waar o.a navigatie standaard werd geleverd. Dit en het feit dat de auto ook goedkoper was in de bijtelling gaf voor mij de doorslag om de auto te bestellen.
Op advies van de verkoper heb ik uiteindelijk gekozen voor een Sonic White 25th Edition met als accessoires een carbon dak, carbon spiegels en een fietsendragerbeugel.
Na goed 3 maanden wachten(bestelproces op het werk duurt helaas wat lang) heb ik uiteindelijk de auto op mijn werk afgeleverd gekregen waarna de eerste "grote" rit van +- 200km ging plaatsvinden.....
Wat zijn de voordelen van de auto:
- Sublieme wegligging door geweldige gewichtsverdeling
- De auto is heerlijk stil vooral in EV mode
- De auto heeft een goed geluidssysteem (en ik heb niet eens het duurste systeem)
- De styling is geweldig vooral met het zwarte dak
- Goede stoelen
- Ruime bekerhouders (ik maak veel lange reizen en drink graag koffie...)
Wat zijn de nadelen:
- Kleine kofferbak
- CVT is soms wat "aanwezig"
Mijn conclusie tot nu toe is dat de auto voornamelijk bedoeld is om comfortabel lange afstanden te rijden en niet om sportief mee te rijden. Wanneer je dit toch doet zul je de CVT irritant gaan vinden omdat hij dan nogal gehorig is.
Ik ga binnenkort voor langere periode naar Duitsland en zal dan de CT eens op de duitse autobaan aan de tand voelen. Daarna zal ik de review updaten.