Land Rover Range Rover 3.5i Vogue (1988)

autoreview

Land Rover Range Rover

Signalement

UitvoeringRange Rover 3.5i Vogue
Versnellingen4, Automaat
Bouwjaar1988
Jaar van aanschaf1998
KM-stand bij aanschaf112.690 km
KM-stand laatst190.345 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De slechste auto die er is. Of niet?

 • 187.350 km

Ik heb deze auto ooit gekocht, weet niet waarom maar het is de grootste inpulsaankoop ooit. Ik vond de oude range rovers altijd al heel mooi, en na een toen we al een vrij nieuw model hadden, wilde ik ook een oude. Na lang gespeur kwam ik bij een boer terecht die er maar al te graag vanaf wilde. Hij verwende zichzelf wel graag, maar de range rover ging naar eigen zeggen zovaak stuk dat hij nu toch irts "degelijkers" wilde hebben. Het is maar wat je degelijk noemt: een mercedes G was zijn interpetatie van degelijk...

Maar goed, Ik heb de auto nu 13 jaar, in die jaren heb ik er 60.000 kilometer mee gereden, en altijd gebruikt als auto bij ons huis in de Ardennen en om mee door het bos heen te crossen. Alles is zowat al aan de auto vervangen: versnellingsbak, veerpoten, cilnderkoppen noem maar op. Toch blijf ik altijd verliefd op de auto en krijg ik m' simpelweg niet verkocht. Ik heb in 2004 opnieuw de fout gemaakt om een landrover te kopen in België, een defender. Sindsdien heeft de range rover te koop gestaan, tot een paar maanden terug. Toen was ik er klaar mee en heb ik besloten om hem nooit meer te verkopen. Ik blijf echt verliefd op de auto en je blijft ook echt het "king of off-road" gevoel houden. Hij rijdt op de weg en inhet terrein best aardig, en ik kan geen afschijd nemen van "Steve" zoals ik hem heb genoemd. Voor dagelijks vervoer is het niks, maar voor hobby-auto is het echt te gek!

Steve is still going strong!

 • 190.345 km

Omdat we dit weekend in de Ardennen zitten, dus ik de auto weer tot mijn beschikking heb, wilde ik graag weer een keer updaten.
Net lekker door de modder heengereden, en dan ben je weer verliefd hoor! De mooie grom onder de motorkap, de kracht en toch ook nog wel veel comfort voor zo'n oud besje,
Maar natuurlijk, hier kan ik ook onze GL voor gebruiken. Nee, het is niet het zelfde. Een oude Engelse gentlemen heeft veel meer charme dan een jonge Duitse generaal. Feit.

Het valt me op dat ik eigenlijk al 10.000 km probleemloos met de auto heb gereden. Misschien was het de nieuwigheid dat er zo veel stuk ging. Haha.

Ik heb nog veel schik met de auto, en mijn zoon van 10 ook. Ik heb hem net op ons terrein een stukje laten sturen (eerste rijervaringen voor hem, leuk toch?) en hij is nu niet meer uit de auto weg te slaan. Hij wil de auto wel hebben als hij 18 is... Wie weet.

Ik zal vanaf nu proberen mijn review up to date te houden, en ook weer nieuwe te typen want al mijn andere zijn plots weg...
Groeten van een liefhebber.

2,3
 • Betrouwbaarheid
  1
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  1
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens