Land Rover Discovery 2.7 TdV6 SE (2008)
Uitvoering | Discovery 2.7 TdV6 SE |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Na een kleine periode met een nieuwe GTI nu een Disco III SE besteld. De GTI was fantastisch wat te lezen is in een andere review maar nu deze en dat is wel wat anders.
Van een sportwagen naar een Cruiseschip. ik kan het niet anders zeggen want wat een comfort geeft deze auto. Ala je instapt is het al een en al verwennerij..
De instap is hoog en dat vind ik bijzonder prettig,het zicht op de weg is fantastisch mooi je kijkt over alles heen heerlijk!
De auto gekocht in Rijnsburg overigens een hele fijne garage, metallic grijs in een SE uitvoering want een HSE is mooi maar toch wat te duur ivm bijtelling etc.
Deze was nog voor de slurptax dus dat scheelde ook een behoorlijk jasje.
Opties zitten er genoeg op van Navi,Harmonn Cardon,Xenon,Leer,19inch,PDC ik weet het allemaal niet wat standaard is of niet alleen een schuifdak en elektrische stoelen zitten er niet op,het schuifdak mis ik wel want in deze auto zijn het er drie van glas in en dat geeft een ruimtelijk effect.
Interieur zwart leer met aluminium delen wat zeer sportief eruit ziet. Het is een
zeven zitter en dat heb ik een keer geprobeerd met een paar mensen een avondje Amsterdam en achterin zit je heel behoorljk moet ik zeggen niet voor honderden kilometers maar toch! De auto is luchtgeveerd en ik moet zeggen top! Bij mij in de famillie zijn er een paar Duiters luchtgeveerd dus ik weet wat het is maar bij de LR is het zeer goed voor elkaar.
Mijn auto\'s waren tot nu toe allemaal Duits ivm met kwaliteit en tot nu toe geeft de LR nog geen krimp! En ik ben een zeikerd want als er iets rammelt gaan we zoeken tot we het vinden!
De moter is een Ford/Jaguar/Peugeot/Citroen V6 2.7 diesel en het is een topper!!
Vraag me niet hoeveel pk erin zit maar ik dacht een 200 of zoiets in die buurt.
Kracht zit er genoeg in tot 140 kan je goed meekomen daarna loopt ie rustig naar dik 180-190. Tijdje de cruise op 180 en hij blijft het keurig rijden niet zenuwachtig niets. Rijgeluiden blijven op de achtergrond,wind en de moter hoor je ook op de achtergrond. Zelf zit je hoog en droog je kan alles overzien en je kan op tijd anticiperen met het overige verkeer.
Zijn er nog nadelen?
Mijn vorige auto had het nieuwste DVD navi met een harde schijf en als je die gewend bent...
Er is een Parrot ingebouwd en het audio systeem heeft geen tel-mute dus daar moet je ff aan wennen. De koplampen kan je niet standaard instellen zodat je altijd met licht aan rijdt. Geen middenarmsteunen leverbaar op deze uitvoering en dat is jammer ik ben erg groot.
Al met al wat kleine dingen niets ernstig, wil met de tijd de auto chippen dus ik hou jullie op de hoogte.
Heb net het oliepeil gecheckt maar alles dik in orde na 4500 km. maar ik moet er wel bij zeggen dat ik \'s morgens rustig de moter warm rij.
Als er vragen zijn dan zal ik ze beantwoorden,voor de rest tot over een paar duizend km
Update 31-12-2008
Auto heeft nu 13500 km gereden en ik moet zeggen dat het een ware topper is. Het rijdt allemaal zo ontspannen en relaxed dat het voor mij na een dag stress op de zaak ff ontspannen is.
Auto twee weken geleden mee naar Dresden genomen voor een weekend,
tempomaat op 160 en cruisen maar...6 Mensen mee met bagage no problem het gaat allemaal. Verbruik zal zo tussen de 10 en 12 liter liggen. Op de terugweg ging het nog harder zo 180 op de tempomaat maar dat zie je wel in het verbruik maar de auto geeft geen krimp.
Over het olieverbruik kan ik zeggen dat ik in totaal twee liter hebt bijgevoegd dus dat valt ruim binnen de normen.
Zijn er dan helemaal geen nadelen?
Hij is groot!! Even snel parkeren zit er niet bij,als je gaat parkeren gaat het allemaal erg makkelijk want de auto is vierkant dus er is overzicht genoeg maar je hebt wel een grote plek nodig.
Het was vanmorgen -6 dus het duurt lang voor de auto warm is,hij heeft wel voorruitverwarming wat overigens idereen zou moeten hebben want het is een genot..
Heb al gekeken voor een Webasto kachel en die komt erin met een tijdklok. Ik vind het prettig want ik begin altijd 's morgens om 3 uur en dan is het wel lekker om in een warme auto te stappen.
Heb er over nagedacht om de auto te chippen maar ik doe het niet want het is genoeg wat de auto heeft. Op de snelweg cruise op 130 en glijden maar...
25-4-2009
tijd voor een update,kmstand 22000
Auto moet straks bij 25000 voor een beurt en ik ben benieuwd hoe ie het houdt. Vorige week in het dak een Clarion dvd speler voor m'n drie kinderen erin laten zetten. De dakconsole achter ging eruit en de speler ging er precies in okk zit er in de speler verlichting voor de achterbank want dat heb je wel nodig in het donker.
Ik maak me toch wel een beetje zorgen over het verbruik van de olie want dat doet ie nl niet..
Bij ong 7000 km heb ik er 1 liter bijgegooid en dat was het!!
Ik moet zeggen dat ik h'm altijd netjes warm rij voordat het gas erop gaat maar toch.. Ben net voor wat afspraken naar Berlijn geweesd,de cruise op 170 en geniet maar van de audio installatie..
De praktische dingen die de auto heeft is geweldig zeker als je drie jongens hebt van 8 weken tot 5 jaar dan heb je veeeeel spullen bij je.. In de kofferbak gaat zo ongelooflijk veel in dat kan je je niet voor stellen.
Heb er over zitten denken om de moter te laten chippen maar na een bericht van een lezer in de review over de eventuele schades die er kunnen komen en het feit dat de moter absoluut geen olie gebruikt is er geen haar op mijn hoofd die er nog aan denkt het te doen. Als ik een snelle SUV of Jeep zou willen kan ik beter een X5 of iets dergelijks aanschaffen want het weggedrag is toch wel ff anders dan deze...
Het is af en toe net een boot die je bestuurd. Mijn vrouw en ik vinden het heerlijk lekker deinen met de luchtvering maar als je van echt autorijden houd dan gruwel je ervan..
Zijn er dan nog steeds geen nadelen? Voor ons niet,ik ben nog elke dag blij als ik in mag stappen.
nul