Lancia Kappa 2.0 20v LS (1998)

Lancia Kappa 2.0 20v LS (1998)

UitvoeringKappa 2.0 20v LS
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2008

Een heerlijke reis auto die niet op elke hoek van de straat staat. Hij is groot, breed, maar zijn verhoudingen aan de buitenkant kloppen niet vanuit elke hoek.
Na 4 jaar uitgekeken te hebben naar een Kappa is er toch een gekomen. Na mijn 1e Lancia (een dedra 1.8 gekocht met 305.000km en verkocht met 315.000) wist ik dat er weer een zou komen. Mijn Budget was in 2005 beperkt en mijn Lancia had behoorlijk last van roest bij de ophanging, ik had geen zin in laswerk en daardoor opzoek gegaan naar een andere auto.
Citroen had bij mij van jongs af aan een mystiek. En laat nou net een citroen betaalbaar zijn als 2e hands. In de buurt stond een keurige Citroen Xantia 2.0i te koop. Zo'n Citroen is heerlijk om in te rijden, je zweeft over de weg. Helaas kwamen na 2,5 jaar wat grotere onderhouds kosten aan (na 60.000km mee gereden te hebben).
Ik heb hem ingeruild voor de lancia Kappa die in de buurt te koop stond. De oude citroen was binnen 10minuten doorverkocht (hij zag er nog keurig uit)Eerst had ik nog een Lancia op het oog die als vervang auto diende bij een Lancia/Saab dealer, deze koop ging niet door omdat de garage zijn bod terug trok omdat hij als vervangauto perfect zijn werk deed. Ook stond er een lancia kappa uit 1998 met 25.000km op de teller (rook naar een nieuwe auto) alleen 10.000 euro is ook weer veel geld voor een auto van 10 jaar oud.

De Lancia bevalt ons tot nu toe erg goed. als je hem start geeft hij een heerlijke brul om daarna met een lekkere roffel weg te rijden. tot nu toe branden er geen onnodige lampjes en werkt alle electronica en geniet ik telkens weer wanneer ik langs de grijze massa rij. En die stoelen (pardon zetels) !!!!!!

1x een lege accu want het starten kost veel vermogen. Helaas kon iedereen dat horen want het alarm begint dan te schreeuwen.
in augustus 2008 de koppeling vervangen die plotseling ermee stopten

Bij te snel optrekken na het starten geeft hij een melding dat er een fout in het motorsysteem bevindt. Nogmaals starten of gewoon doorrijden en het probleem is opgelost. Op internet heb ik al wat mogelijke oorzaken gevonden.

De APK zit eraan te komen. ik verwacht geen problemen. De lampen moeten wel afgesteld worden want deze kloppen niet.
Bij de moter rammelt er iets maar dat kijken ze na.

het blijft een heerlijke reisauto die voorlopig nog wel zal blijven.

APK was geen probleem
volgende apk zullen er wat kosten zijn voor het vervangen van banden,remschijven en de handremkabels.
Onlangs is de dynamo vervangen. Dit zat er aan te komen want ik had al eerder met een lege accu gestaan. Alles doet het weer en we rijden weer lekker verder in onze slee, want het blijft genieten.

7,5