Kia Sportage 2.0 CVVT X-clusive (2012)
Uitvoering | Sportage 2.0 CVVT X-clusive |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Een uitgebreide 1e indruk
Beste mede-auto-reviewers,
12 januari 2012 was het dan eindelijk zover, dat onze ruim 6 maanden daarvoor bestelde Sportage werd afgeleverd.
Het betreft dus een 2.0 CVVT X-clusive AWD met (5-)handbak.
De dealer was er in deze kleurstelling (Sirius Silver)met donker panoramadak ook helemaal weg van. De auto oogt groter in deze kleur.
Auto is afgeleverd met afneembare trekhaak, wat extra chroomringen in interieur, set instaplijsten én op (eigen aangeleverd) 17 inch winter-lichtmetaal met Continental WinterContact-banden (215/65/17).
Medio maart zijn de standaard 18-inchwielen met Hankook's er weer onder gegaan.
Ik heb vele reviews gelezen en geen van de problemen en/of moeilijkheden (bijv. perikelen met het dak, navigatie, stuurgedrag) kom ik in de praktijk tegen.
Het dak werkt vlekkeloos en er zijn geen vreemde geluiden o.i.d. merkbaar. De navigatie werkt perfect (Nederlands)en ook de samenwerking met de telefoon is erg prettig.
Het stuurgedrag vind ik zelfs in hoge mate vergelijkbaar met het (messcherpe) stuurgedrag in mijn vorige auto (Mazda 6 HB, 2.5 uit 2008). Dat geldt dan overigens wel met de 18 inch velgen, want om de 17 inch zat natuurlijk meer rubber. Dat is comfortabeler, maar het deint dan allemaal wat meer.
Ik kom gemiddeld qua verbruik op rond de 1:11. Korte stukken duikt hij onder de 1:10,maar op langere stukken (kruisen op 115-125 km. p/u) realiseer ik bijna 1:12,5!
De stereo is zeker ook vergelijkbaar met de (Bose-)audio die in mijn vorige auto zat.
Ruimte in de auto is riant en ook achterin schuif je makkelijk veel boodschappen, kinderwagens etc.etc..
Het enige wat enigzins tegenvalt is het vermogen/pit/power.
De auto lijkt in 3 "dood" te vallen. Ben al aan het zoeken en binnenkort schijnt er in de aftermarket een electronische oplossing te komen om deze motor wat op te peppen (ca. 17 pk erbij en 30Nm koppel).
Ik ga deze review goed bijhouden en zal snel foto's erbij plaatsen van onze beauty!
PRIVATE LEASE Kia Sportage

Kia Sportage 2.0 X-clusive 4wd | Automaat | Dealeronderhouden | Cruise | Navi | Airco | Camera |
- 2011

Kia Sportage 1.6 GDI X-ecutive Plus Pack,Climate&Cruiscontrol,Spraakbediening,Trekhaak, Half Leder,Achteruitrijsensoren,Aux Ipod Usb Aansluiting,17 Inch Lmv
- 2011

Kia Sportage 2.0 Super Pack, Trekhaak, Zeer netjes, Camera, Navi, PDC, Leder,Stoelverw. voor en acht. Rijklaarprijs incl. garantie
- 2012