Kia Sportage 1.6 GDI X-tra (2011)
Uitvoering | Sportage 1.6 GDI X-tra |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Eerste paar maanden
Ik heb de auto nu sinds een half jaar. Hier alvast de eerste indrukken.
Ik had hiervoor een Opel Frontera B en had daar een hoop kleine problemen mee zoals oliegebruik, hoge garage kosten, veel onderdelen die kapot gingen en hoog benzine verbruik.
Mede hierdoor gaan kijken naar iets nieuws maar wel stoer.
Door mijn pa gewezen op deze KIA.
Nu dan de plus/min punten:
Positief:
* met zn verbruik van 1 op 12 gem een stuk goedkoper dan mijn vorige auto.
* de aanschafsprijs is laag wat voor de verzekering ook weer beter is.
* hij stuurt erg makkelijk.
* Hij is een stuk stiller
* veel hoofdruimte (ik ben 1.92) maar mijn lengte is wel een beetje maximaal
* Volledig reserve wiel wat is opgeborgen onder een plank
* Mijn auto was ingevoerd uit Belgie. De KIA dealer deed er niet moeilijk over en heeft een zeer goede indruk en hulpvaardigheid laten zien. Een vervangende auto heb ik bij de opel dealer nooit gehad.
* zeer mooie kleuren lak, ik heb de oranje versie en die valt erg mooi vind ik als ik naar de andere saaie kleuren op de parkeerplaatsen kijk. Lekker vrolijk.
* Een volledige goede inrichting (brandblusser etc)
* automatische deur vergrendeling als je harder dan 10km rijdt.
* USB/I-pod aansluiting
* Soepel schakelpookje
* veel ruimte achterin
* de 1.6 motor heeft evenveel pit als de 2.2 van mijn vorige opel. Hierdoor dus lekker zuinig.
Min punten:
* De a-stijl is door de side airbag veel te breed. Hierdoor heb ik al een paar keer een bijna aanrijding gehad.
* Achter raam is wat klein
* sommige mensen zullen het zwabber gedrag niet fijn vinden maar omdat ik uit een 4x4 kwam was dit voor mij normaal.
* het directe stuur gedrag is daarom voor mij erg wennen. Het stuurt voor mij erg onrustig ook vanwege de vorige autos.
* bij drempels die je schuin neemt (b.v. afslaan de woonwijk in) is de auto best stijf. (zelfs vergeleken met de 4x4)
* door het achterwiel achterin een wat hoge en kleinere laadruimte maar is voor mij vergeleken met de 4x4 een vooruitgang.
PRIVATE LEASE Kia Sportage

Kia Sportage 2.0 X-clusive 4wd | Automaat | Dealeronderhouden | Cruise | Navi | Airco | Camera |
- 2011

Kia Sportage 1.6 GDI X-ecutive Plus Pack,Climate&Cruiscontrol,Spraakbediening,Trekhaak, Half Leder,Achteruitrijsensoren,Aux Ipod Usb Aansluiting,17 Inch Lmv
- 2011

Kia Sportage 2.0 Super Pack, Trekhaak, Zeer netjes, Camera, Navi, PDC, Leder,Stoelverw. voor en acht. Rijklaarprijs incl. garantie
- 2012