Kia Rio 1.5 LS (2001)
Uitvoering | Rio 1.5 LS |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
In het algemeen ben ik zeer tevreden met de auto. De kreet: ’alle waar is naar zijn geld’ gaat natuurlijk op. De LS uitvoering is zeer compleet. De Rio bied veel waar voor zijn geld. De uitvoering met de 1.5 moter en 98pk is een pittige auto. Bij de stoplichten ben je zo weg. Tot de 160 km/u wil de auto erg goed voor uit, daarna is fut er wel uit. Met vochtige wegen opletten dat je wat wielspin kunt krijgen bij het wegrijden. De motor draait lekker soepel. De stoelen zijn hard maar zitten lekker. Bestuurderszijde is in hoogte verstelbaar, hierdoor wordt een goede zitpositie verkregen. Het stuur is in hoogte verstelbaar. Ook na 2,5 jaar ziet het interieur en de bekleding er nog goed uit. De airco werk goed, ook bij erg warme dagen. Echter je voelt dat de airco vermogen wegtrekt. Ook tijdens het rijden. Het verbruik lag bij mij rond de 1:13 algemeen gebruik. Auto is wel wat wind gevoelig met name bij zijwind. De rechtuit stabiliteit had wat beter gekund. Bij het optrekken is de motor goed hoorbaar. Als je een constante snelheid rijdt is het geluidsniveau, ook bij hogere snelheden, zeer acceptabel. De auto is voelt wat stug afgeveerd. Dit heb ik nooit als hinderlijk ervaren. Kortom een leuke auto om te zien is zeer compleet en geeft zeker waar voor zijn geld. Over de dealer van Kia ben ik minder tevreden. Dit kan ook aan de dealer liggen en dit zal waarschijnlijk niet voor andere dealers gelden. 2x rijden voor het zelfde probleem en vervolgens niet in staat zijn om een vervangende auto te hebben, terwijl je met een kleine zit, dat kan volgens mij anders.
Motorisch gezien heb ik geen problemen gehad. Wel zijn andere dingen vervangen en gemaakt. Onder garantie overigens. De electrische raambediening bestruurdes zijde. De achterruit er op nieuw ingezet. Deze liet los na 2 jaar. Er zit nu een rammeltje in de uitlaat, waarschijnlijk de kat.
Het onderhoud is me meegevallen. Iedere 15000km. Voor de kleine beurt was ik rond de 150 euro klaar en de grote heeft me 380 euro gekost.
Gezien de huidige bedragen die gevraagd worden voor auto"s. Is het zeker een over weging waard.
De prijs kwaliteits verhouding is gewoon weg goed.
Een 2e hands jong gebruikte auto kost al gauw 11000 euro en vanaf 8995 rijdt je nieuw en 3 garantie erbij!!