Kia Rio 1.4 Fifteen (2010)
Uitvoering | Rio 1.4 Fifteen |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Kia - Rio 1.4 All Star
Na 5 jaar probleemloos te hebben gereden in een Kia Cerato 2.0 op G3(160.000km), ben ik na de verkoop van onze caravan(1300kg)overgestapt naar een kleinere auto in de vorm van een Kia Rio. De auto was een jaar oud en had nog geen 10.000 km gereden. De koop werd gesloten met nog een restgarantie van 6 jaar.
We hebben de Rio nu anderhalf jaar in ons bezit en wat ons betreft naar tevredenheid. Misschien niet het moderste model maar wel een heerlijk sturende auto met dito rijcomfort die mij persoonlijk nog wel eens aan mijn Ford focus 1.6(2004)doet denken. De 1.4 motor met 97 pk is zeker niet overbemeten voor deze auto maar als het 'moet' komt de auto toch zeer vlot uit de blokken.
Het verbruik op de korte stukjes ligt ergens rond de 1:12. Zodra het snelweg kilometers worden en er niet harder gereden wordt dan 120 km/h is 1:16 gewoon haalbaar.
Verder hebben we tot nu toe nog geen klachten gehad aan de auto en heeft hij vorige maand een kleine beurt(40.000km) gehad bij de universeel garage.
Intussen zijn we nu bij de 55000km aangekomen en nog altijd dik tevreden met deze auto. Intussen wel wat meer krakende geluidjes vanuit de achterwielophanging maar als dit mij echt gaan vervelen dan heb ik nog tot 2017 de tijd om e.e.a. onder garantie te laten oplossen.