Kia Niro 1.6 GDi Hybrid DynamicLine (2023) #2

Versnellingen | 6, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
De eerste ronde
Eind november heb ik de Niro HEV Dynamicline opgehaald, besteld eind februari (2023) en dat was nog redelijk vlot. Hiervoor heb ik een Seat Arona gehad voor 4 jaar en nu de overstap naar de Niro. De Niro heeft een privatelease periode van 5 jaar en we gaan hier echt plezier aan beleven.
Wat een mooie en ruime auto, echt een strakke auto. Je ziet ze nog niet zo heel veel maar wel steeds meer. Ben benieuwd of dit net zo’n succes wordt als zijn voorganger. Hij rijd lekker, de automaat doet goed zijn werk echter is het motor geluid wat rauw als hij koud is en daar heb ik al wat berichten over gelezen en dat dit hoort bij dit motorblok. De Seat had DSG7, nu 6 versnellingen en ik vind hem soms wat te hoog in de toeren. Kan ook komen omdat hij de batterij oplaad tijdens het rijden. Ondanks het niet stekkeren kan hij behoorlijke stukken EV rijden, dat verraste me. Overgang van benzine naar EV verloopt soepel en ik ben daar van onder de indruk. Het verbruik de afgelopen periode is 1/18 (2500km) en dat lijkt me redelijk, zat een behoorlijke koude periode bij en we rijden voornamelijk kleine stukken. Ik denk dat het verbruik in de zomer gunstiger zal zijn. Vermogen is prima, is ook geen race monster en trekt geen caravan oid.
Het is stil in de Niro en dat is ook positief, zelf met 4All Season banden. De stoelen zit heerlijk en zijn goed in te stellen. De oplaadpunten in de voorstoelen zijn ideaal voor onze kids (16/19) en ook achterin zit je ruim en comfortabel. Het dashboard ziet er mooie en strak uit, vind dat persoonlijk altijd wel wat hebben dat soort digitale informatie. Bedienen van de climaat / radio en dat soort zaken verloopt ook makkelijk en ik laat me telefoon verbinden met Apple Carplay. Ooit is een dongeltje gekocht en daardoor draadloos. Met de kou is de auto best snel op temperatuur, spiegels en achtruit ontdooien snel. Wat ik ook prettig vind zijn de buitenspiegels, mooi groot en daardoor goed zicht naar achteren.
Tot heden erg tevreden, we gaan genieten van deze Niro, ik zal over een poos met een update komen.
PRIVATE LEASE Kia Niro

Kia Niro EV DYNAMICPLUSLINE 64.8 KWH 3-FASE | Trekhaak | Nw. Model | Dealeronderhouden
- 2022

Kia Niro 1.6 GDi Hybrid ExecutiveLine Apple Carplay/Android Auto, achteruitrijcamera, schuif-/kanteldak
- 2024

Kia Niro Hybrid DynamicPlusLine | Navigatie | Stoel en Stuurverwarming | Privacy Glass |
- 2022