Kia Ceed 1.6 GDI BusinessLine (2015) #2
| Jaar van aanschaf | 2023 |
| KM-stand bij aanschaf | 119.000 km |
| KM-stand laatst | 146.500 km |
Werkpaard
En ik was nog wel zo'n tevreden Grandland-rider!
Toch liet de auto me onverwacht in de steek: een plotseling zeer heet wordende motor vereiste tussenkomst van de jongens in het Geel....
Mijn garage liet weten, dat door de oververhitting 'onderzoek naar de motor' nodig was à raison van € 9.000,- Zekerheid over de afloop konden ze niet geven: het zou ondanks het onderzoek 'zomaar' tóch 'einde oefening' kunnen zijn......
Daar beginnen we natuurlijk niet aan: er moest dus iets anders komen.
Binnen het budget bleek alleen een Kia Cee'd bij de garagist beschikbaar. Maar eens proberen dan.
Dat viel niet tegen: het is even wennen geweest aan de lage instap, maar verder doet de auto na nu zo'n 2.5 jaar exact wat een auto voor mij moet doen: mij zonder enig gedoe van A naar B brengen, ongeacht waar die plekken zijn, wat de temperatuur is of hoeveel spullen ik wens mee te nemen.
Nee: het is niet moeder's mooiste, spannendste of zelfs meest uitdagende auto. Maar het simpele feit dat de auto ALTIJD gebruiksklaar is, geen spoor van onverwachte kosten laat zien, betrekkelijk efficient met zijn brandstof omgaat en (als dat nodig is) 4 pesonen in alle rust vervoert, maakt dat de KIA zijn taak prima volbrengt.
We zijn er inmiddels mee in Schotland geweest en in de Alpen. De auto forenst dagelijks mee in de Randstad, maar mag af en toe ook 'uit' op de duitse Autobahn. Daar tokkelt hij met een gangetje van 160 km/u prima met de grotere jongens mee.
Geen opzienbarende auto. Wél een betrouwbaar werkpaard.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Kia Ceed cee'd Sportswagon BJR 2012 1.6 GDI 135 PK Plus Pack CRUSIE | TREKHAAK | PDC ACHTER | CLIMA | NAVI | LMV
- 2012

Kia Ceed Cee'd Sporty Wagon 1.4 CVVT Navigator Plus Pack NAVI CRUISE CAMERA TREKHAAK AFNEEMBAAR
- 2012

Kia Ceed 1.4 CVVT Comfort eerste eig. Airco Trekhaak
- 2013

Vergelijkende Test: Nissan Pulsar - Kia Cee'd - Toyota Auris

Mazda 3 - Kia Cee'd - Peugeot 308 - Ford Focus - Toyota Auris

Kia Cee'd 1.6 GDI Plus Pack (2012)

Opel Astra - Ford Focus - Kia Cee'd - Volkswagen Golf