Kia Ceed 1.6 GDI BusinessLine (2015) #2

Kia Ceed
Kia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia CeedKia Ceed SWKia Ceed SW

UitvoeringCeed 1.6 GDI BusinessLine
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2023

Werkpaard

En ik was nog wel zo'n tevreden Grandland-rider!
Toch liet de auto me onverwacht in de steek: een plotseling zeer heet wordende motor vereiste tussenkomst van de jongens in het Geel....

Mijn garage liet weten, dat door de oververhitting 'onderzoek naar de motor' nodig was à raison van € 9.000,- Zekerheid over de afloop konden ze niet geven: het zou ondanks het onderzoek 'zomaar' tóch 'einde oefening' kunnen zijn......

Daar beginnen we natuurlijk niet aan: er moest dus iets anders komen.
Binnen het budget bleek alleen een Kia Cee'd bij de garagist beschikbaar. Maar eens proberen dan.

Dat viel niet tegen: het is even wennen geweest aan de lage instap, maar verder doet de auto na nu zo'n 2.5 jaar exact wat een auto voor mij moet doen: mij zonder enig gedoe van A naar B brengen, ongeacht waar die plekken zijn, wat de temperatuur is of hoeveel spullen ik wens mee te nemen.

Nee: het is niet moeder's mooiste, spannendste of zelfs meest uitdagende auto. Maar het simpele feit dat de auto ALTIJD gebruiksklaar is, geen spoor van onverwachte kosten laat zien, betrekkelijk efficient met zijn brandstof omgaat en (als dat nodig is) 4 pesonen in alle rust vervoert, maakt dat de KIA zijn taak prima volbrengt.

We zijn er inmiddels mee in Schotland geweest en in de Alpen. De auto forenst dagelijks mee in de Randstad, maar mag af en toe ook 'uit' op de duitse Autobahn. Daar tokkelt hij met een gangetje van 160 km/u prima met de grotere jongens mee.
Geen opzienbarende auto. Wél een betrouwbaar werkpaard.