Jaguar XJ 3.0D V6 Portfolio (2010)

Jaguar XJ 3.0D V6 Portfolio (2010)

UitvoeringXJ 3.0D V6 Portfolio
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2017

Kan het beter?

Sinds gisteren in het bezit van deze prachtige bolide. We gingen naar het autobedrijf voor een Audi A6 en we komen met deze terug.
Mijn vrouw was meteen verkocht. Ze had deze al zien staan en wou daarna niet eens de moeite nog nemen om naar de A6 te kijken. En het is inderdaad ook een heel ander soort auto.
Maar het was een beetje oneerlijk. De A6 stond buiten bij de auto's waar niets aan gedaan was en de XJ stond gepoetst binnen. Vrouwen kijken daar toch wat moeilijk door heen (mijne tenminste).
Daarna ging het heel snel, proefritje, praten over de inruil en de deal was rond.
Fantastisch die XJ, ik had mij in vele auto's verdiept waaronder de XF maar niet in deze. Dus alle luxe kwam steeds als een verassing en dat was nog al wat. Neem bijvoorbeeld de massage-stand in de voorstoelen of de adaptieve cruise controle. Qua luxe heb ik echt geen idee wat ze in de toekomst nog moeten verzinnen. Na mijn idee heeft hij werkelijk alles wat je maar verzinnen kunt.
Dan het rijden...sjah....wat kan ik zeggen. Zo zal Henry het ooit bedoelt hebben denk ik. Als je instapt dan zit je beter dan thuis, ondanks onze nieuwe bank en je waant je in een paradijs. Het straalt rust, robuust en chique. Eigenlijk wil je de auto helemaal niet uit als je op de plaats van bestemming bent.
Eenmaal de motor gestart komen de meters in beeld en hoor je ver weg de diesel draaien, de automaat schakel komt naar boven en het feest kan beginnen. Het rijden is in een woord fantastisch. De 3 liter, 275 PK motor hoort bij deze auto. Rustig en altijd voldoende kracht om te accelereren. En toch...de auto nodigt uit om relaxed en rustig te rijden. Gewoon de maximale snelheid maar als het moet....geen enkel probleem!

Ik zal jullie op de hoogte houden en wat foto's toe gaan voegen :)

Grote beurt uitgevoerd

Inmiddels alweer een paar duizend kilometer gereden en een grote beurt laten uitvoeren. Hierbij kwamen geen bijzonderheden naar voren.

De auto rijdt fantastisch. Dit is bij verre de lekkerste wagen die ik ooit bezit heb. Elke keer als ik ga rijden is een feest. Hij ligt als een blok op de weg en is zo waanzinnig soepel ondanks zijn formaat.
Wat betreft het gebruik moet ik zeggen dat het zuiniger is dan verwacht. Gemiddeld 6.2 liter per 100 KM (1 op 16,1). Ik moet er wel bij vermelden dat ik een rustige rijder ben. Maximum snelheid houd ik aan en ik probeer niet zo snel mogelijk op die maximum snelheid te zitten.
Heel af en toe wil ik even van de kracht van de auto genieten maar laat dat geen gewoonte worden.

Verder nog niet veel te melden, houdt jullie op de hoogte...

Zo heerlijk...

Afgelopen weekend eens Duitsland in geweest om te kijken wat hij doet als ik wat meer vraag.
Zo zalig om met deze auto echt gas te geven. Bij 220 km/u ben ik gestopt. Hij geeft een ongelooflijk betrouwbaar gevoel. Alles is zo rustig en stabiel zoals je 100 km/u rijdt.
Jammer dat die Duitsers momenteel overal aan de weg lijken te werken zodat ik steeds de vaart moest minderen.
Leuk om dit gedaan te hebben, geeft een kick om even los te gaan....en om het gevoel te hebben dat er altijd een tandje bij lijkt te kunnen.

Tevens speelt er nog een verzekerings-dingetje die ik delen wil. Mijn verzekeraar belde me en vroeg om een certificaat van de alarm klasse 3. Deze heb ik niet en blijkt niet standaard door Jaguar te zijn vergeven. De verzekeraar geeft mij bij gratie 2 weken de tijd om het te regelen en anders is de auto bij diefstal niet gedekt.
Plaatselijke Jaguar dealer gebeld en daar een afspraak gemaakt. Deze gaan het alarm testen en als hij goed bevonden is (???) krijg ik een certificaat.
Nou ja...afwachten dan maar.

Ingeruild (met een beetje pijn)

• 2 km

Na 1,5 jaar deze auto ingeruild en tijd om de som op te maken.
Het is een fantastische auto geweest die ons nooit heeft laten staan.

Wel is het een opvallende auto, het leuke eraan is dat mensen je complimenteren bij de benzinepomp. Het nadeel is dat ik vaker dan ooit voor de flauwekul ben aangehouden door de politie onder het mom "algemene controle".
Maar nog erger: tot 2 keer toe vond iemand het nodig een scherp voorwerp langs de auto te trekken. Ook iets wat ik nooit eerder heb meegemaakt.

Het parkeren viel wel redelijk te doen maar het rijden in een parkeergarage en dan vooral in het buitenland is een ramp! Een 360 graden camera zou een uitkomt zijn op deze auto.

Het verbruik is heel erg goed geweest, ongeveer 1 op 16. Als we Duitsland ingingen en goed gas gaven (200+) dan zakte het naar 1 op 9.

Al met al is het ondanks dat het een impulskoop was een geweldige auto geweest met veel luxe en rijplezier!

9,5