Jaguar Super V8 S/C (2003)

autoreview

Jaguar Super V8 S/C (2003)
Jaguar Super V8 S/C (2003)Jaguar Super V8 S/C (2003)Jaguar Super V8 S/C (2003)Jaguar Super V8 S/C (2003)Jaguar Super V8 S/C (2003)Jaguar Super V8 S/C (2003)

Signalement

UitvoeringSuper V8 S/C
Versnellingen6, Automaat
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2019
KM-stand bij aanschaf193.634 km
KM-stand laatst207.877 km
Lezerswaardering: 75%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De eerste tienduizend

 • 204.170 km

Na een kleine vier jaar in een degelijke, fijne maar redelijk saaie Volvo V70 wilde ik, terugverlangend naar voorbije klassiekers als de Volvo 240 estate, 2CV en Peugeot 404, weer iets leuks. Klassieker en stijlvoller dan de V70 moest het zijn, maar wel geschikt voor mijn twee linkerhanden. Een goed geconserveerde Volvo 850 T-5R estate misschien? Of een dikke 960/V90? Een Saab? Uiteindelijk is het, na veel wikken en wegen, deze Jaguar XJ met 4.2 liter supercharged V8 in Jag Racing Green geworden, het chiquere - en duurdere - broertje van de XJR. Ging ik hier spijt van krijgen?

Ik heb deze droomauto nu vijf maanden en heb er inmiddels ruim tienduizend kilometer mee gereden (daar deed ik voorheen ongeveer een jaar over), inclusief tripjes naar Engeland en Noorwegen. Helemáál probleemloos zijn die kilometers niet verlopen - in Duitsland ging het slot van de rechter voordeur kapot, waardoor deze deur niet meer open ging en de overige deuren direct na het ontgrendelen weer vanzelf op slot gingen, en af en toe gaf de computer een foutmelding over de luchtvering, die ook vanzelf weer verdween - maar dat mag de pret niet drukken, want wat rijdt deze auto fantastisch. De eerste weken kon ik maar moeilijk genoeg krijgen van de 400 paarden en de fenomenale acceleratie die deze met zich meebrengen, maar dat heb ik inmiddels wel een beetje (niet helemaal!) achter me gelaten. Op weg naar Noorwegen heb ik op de Autobahn op een haar na de 250 aangetikt. Hij ging er wel een beetje van stinken, maar verder voelde het eigenlijk hetzelfde als 140. Inmiddels ben ik er wel achter dat de XJ op iedere snelheid lekker rijdt, dus laat die 100 km/u maar komen. Leuker is het trouwens om die hele snelweg links te laten liggen en de TomTom op 'kronkelroute' te zetten.

Ik denk dat ik mijn ideale auto heb gevonden: betrouwbaar, van alle moderne gemakken voorzien én tijdloos klassiek. Ook het verbruik valt me niet tegen. Tot nu toe kan ik eigenlijk maar één echt nadeel bedenken, en dat is dat ik nooit meer zin heb om op de fiets naar mijn werk te gaan.

Vlag & wimpel

 • 207.877 km

Gisteren heeft de Jaguar op zijn sloffen een nieuw jaar APK verdiend. Ik kan me eerlijk gezegd niet herinneren wanneer ik dit voor het laatst heb meegemaakt, zonder noodzakelijke reparaties.

Het is natuurlijk gewoon een goede auto (hoezo Jaguars onbetrouwbaar?), maar hij wordt ook kundig onderhouden door de gerenommeerde Dordtse Volvogarage VOMD, die tegenwoordig ook met hetzelfde enthousiasme Jaguars en Land Rovers doet.

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (10)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens