Hyundai Tucson 1.6 GDI Comfort (2016)

Hyundai Tucson
Hyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai Tucson

UitvoeringTucson 1.6 GDI Comfort
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2017

eerste ervaringen

Wat een genot. Iedere keer weer als ik instap in deze beauty. De stoel zit prima, de lederen bekleding is prachtig, de ambiance is functioneel en luxe. Dankzij de 18" velgen en de kleur sand white ( champagne) ziet de auto er geweldig uit.

---Positief---
Onverwacht niet trager dan mijn vorige auto, die 163 PK had. Zeer stil. Ligt als een blok op de weg. Wat afstandelijke besturing, maar ik vind dat wel comfortabel. Enorm veel ruimte voor bagage en passagiers. Fantastisch navigatie en infotainment systeem.

---Negatief---
Het geluid van de audio. Heel helder, maar onder in het midden spectrum en in het lage spectrum is het zeer slecht. Bassen ontbreken.
Daarvoor ga ik een oplossing bedenken, want dit stoort mij bij zo'n verder geweldige auto.

5 jaar ervaring

Nog nooit heeft deze auto ons in de steek gelaten. Iedere dag genieten wij nog van de prachtige uitstraling van dit (pre-facelift) model.

Deze auto is de fijnste die ik ooit heb aangeschaft. Maar de fabrieksgarantie is op, is bijna 6 jaar oud, dus kijken we rond naar iets anders.

Wat dan opvalt is dat de nieuwe tucson - naar mijn mening- een lelijk gedrocht is.

Verder valt het niet mee om een andere auto te vinden, enigszins betaalbaar, met vergelijkbare voorzieningen. Met name de premium merken bieden wel heel erg weinig voor heel veel geld.

De navigatie, stoelverwarming V+A, leren bekleding, velgen, het is allemaal geweldig. Mocht ik 1 ding mogen aanwijzen dat beter kan: de geluidskwaliteit van de audio. DAB+ zit erop en werkt prima, maar wat uit de speakers komt is eigenlijk best bedroevend.

afscheid

Iemand anders mag gaan genieten van deze fantastische auto.
Ben je geïnteresseerd, deze kun je gerust aanschaffen.

Hoe kijk ik terug op deze auto.

De plussen:
-zeer compleet uitgerust, zelfs stoelverwarming achter
-geweldige uitstraling, vooral van de voorkant
-kwaliteit is erg goed, probleemloze auto, betrouwbaar
-erg comfortabele auto
-erg ruim, voor 4 inzittenden en bagage
-erg goed multimedia systeem met perfecte navigatie
-onderhoud viel erg mee met gemiddeld 350 euro per jaar bij de dealer

De minnen:
-motorvermogen 132 pk is aan de lage kant, geen turbo
-verbruik van 1:11 gemiddeld is vrij fors
-audio output is kwalitatief mager, geen "body"
-de zit van de stoelen is net niet lekker af te stellen
-door de 18" velgen wat last van onrust in onderstel
-versnellingsbak is goed, bij wegrijden niet altijd soepel

Voor de geïnteresseerden,
De nieuwe auto is uiteindelijk een Quasqai geworden, de tekna plus versie.
Erg fraai in het donkergrijs.
Leren bekleding en elektrisch verstelbare zetels, panoramadak, stuurverwarming ,de Bose geluidsinstallatie en de automaat waren enkele van de argumenten. Een proefrit heeft mij volledig overtuigd. Ik in een Nissan, wie had dit kunnen bedenken :-)

PRIVATE LEASE Hyundai Tucson