Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Comfort (2016)

Hyundai Tucson
Hyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai TucsonHyundai Tucson

UitvoeringTucson 1.6 T-GDI Comfort
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2022

Aankoop en 1e jaar

Nadat de Nissan Almera Tino na 10 jr! (Zonder noemenswaardige problemen bijna 2 ton gereden. Grootste post was nieuwe condensor van de airco. ) ingeruild werd voor een witte Hyundai I.30 uit 2010, was ik eigenlijk meteen Hyundai fan. De auto reed prima, was zuinig en na 4 jaar erin te hebben gereden alleen een stuurstang laten vervangen voor iets meer dan 30 euro. Eind 2019 de auto ingeruild voor weer een I.30 1.6 nu uit 2016. We kregen best een hoge inruilwaarde. Trekhaak eronder laten zetten voor een caravan. De auto hebben we nog steeds en voldoet prima. Mijn wederhelft rijdt er naar volle tevredenheid in. Nu na 3 jaar geen extra kosten gehad. Teller staat nu op 52000 km.
Intussen grotere caravan aangeschaft. Daarvoor in juli 2021 een ix35 uit 2010 gekocht, zonder garantie, maar wel 1000 euro van prijs af gekregen. Ben er zo mee weggereden, zoveel vertrouwen heb ik in Hyundai. Heb zelf de achteruitrijcamera vervangen. Bij garage onderhoudsbeurt laten doen. Geen gekke dingen ontdekt. Wel wat roest aan bovenkant achterdeuren.
In januari 2022 was ik voor bandenwissel bij garage. Daar stond een import Tucson 1.6 T-GDi comfort (61.000 km) uit 2016. Sandwhite, afneembare trekhaak, marterbescherming. De auto mee voor proefrit en discussie met vrouwlief. Waarom ik in hemelsnaam de ix35 al na half jaar wil inruilen. Toch gaat ze erin mee, na het zien van het ding. 's Middags terug naar garage. Deal gemaakt en volgende dag opgehaald. Mijn wederhelft gebruikt de I.30 voor haar werk en ik benut de Tucson. Geweldige auto. Absoluut geen spijt. Onze jongste (bmw FAN) woont op bijna 800 km. De I.30 voldoet op die afstand prima. De Tucson nog beter, door hoge zit en fantastische rijeigenschappen en meer luxe.
We zijn intussen begin december en ik heb bijna 18.000km gereden. Gemiddeld bijna 1:14 vind ik een prima prestatie. De computer geeft al hele tijd 7ltr /100 aan. (als ik zuinig rij kan ik 1:15 halen)
Volgende week 1e onderhoudsbeurt.

onderhoudsbeurt

jaarlijkse onderhoudsbeurt, geen bijzonderheden.
extra: afstellen koplampen. die stonden niet helemaal goed.

onderhoudsbeurt

kleine beurt, normale dingen.
2 voorste banden dienen voor eind van het jaar vervangen te worden.
35000 km gereden.

Problemen met deurvergrendeling

Nadat eerst het linkerportier niet direct van het slot gaat, nadat met AB slot open gemaakt was, nu de rechterdeur.
De linker gaat open na 3 keer met de deurkruk proberen, de rechter kan alleen van binnenuit open gedaan worden.
Gat me minimaal 600 euro's kosten. Dikke tegenvaller.
Bij onderzoek via Internet blijkt het veel vaker voor te komen. Omdat de auto net ouder is dan 7 jaar geen garantie of toch? ik ga het in ieder geval proberen. Misschien coulance.

winterbanden vervangen

eerst de 2 voorbanden laten vervangen door Vredestein all seasons, welke ook in Duitsland goedgekeurd zijn.
Omdat de achterbanden cupten deze voor Kerst laten vervangen. ook Vredestein natuurlijk. Met Kerst naar Koblenz gereden. Verademing hoe stil de auto nu weer rijdt. Top.

Onderhoud

Paar gekke dingen. Beide voorportieren hadden tegelijkertijd! problemen met het openen. Bij openen moest er 3 a 4 keer de portierhandle aangetrokken worden voor de deur open ging. maw op spanning trekken van de zg ledge. Vervelend. Beide deuren de ledges laten vervangen. dik 700 euro. Ben ook ontevreden over de lichtopbrengst voor. Deze worden in januari 24 vervangen-LED.

LED verlichting

LED verlichting laten aanbrengen.
Meer lichtopbrengst, vooral over de eerste 89 meter
Ben er zeer tevreden over.

9,5

PRIVATE LEASE Hyundai Tucson