Hyundai ix20 1.4 i-Vision (2011)
Uitvoering | ix20 1.4 i-Vision |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Hyundai ix 20 i-vision
De eerste ervaringen met de Hyundai ix20 i-Vision die ik vorige week nieuw geleverd heb gekregen zijn zeer positief. Het niveau van afwerking is hoog en de kwaliteit van de gebruikte materialen van het interieur is erg goed. Ook op slechte wegdekken is er geen rammeltje of kraakje te horen. Verder is het een zeer licht schakelende en sturende, erg ruime auto met een heel comfortabele zitpositie. De bagageruimte is veel groter dan je zou vermoeden als je de auto ziet staan. Verder is de ix20 voorzien van een bij lagere toerentallen fluisterstille motor, die erg soepel aanvoelt. Het bezineverbruik bedraagt in de eerste kilometers 1:13. Gezien de nog winterse omstandigheden en het feit dat de auto nog ingereden moet worden is dit veelbelovend.
Update
Sinds de aanschaf in februari 2011 zijn er inmiddels 15.000 kilometers onder de wielen doorgerold. Twee keer een langere buitenlandse reis gemaakt: een naar Denemarken en een, zwaarbeladen en met 4 personen, naar Tsjechie.
De ervaringen zijn zeer goed. De ix20 blijkt een zeer spoel en comfortabel rijdende en in alle opzichten prettig te bedienen auto te zijn, met, ook in bergachtig gebied en op de Duitse snelweg, voldoende pit.
Wat vooral opvalt is de ruimte van het passagierscompartiment. Ook achterin is een riante zitplaats voor uit de kluiten gegroeide personen.
De bagagecapaciteit viel op vakantie naar Tsjechie wat tegen, maar dat zal ook wel komen omdat we een Citroen Berlingo gewend zijn.
Het bezineverbruik schommelt rond de 1:13. niet echt zuinig, maar ik moet aantekenen dat ik redelijk fors doorrijd, d.w.z. op de snelweg altijd zo'n 10 tot 20 km boven de maximumsnelheid.
Problemen zijn er verder niet geweest en gezien de kwalitatief hoogstaande indruk die de auto wekt verwacht ik die ook niet.
Al met al is deze auto een echte aanrader.