Hyundai Excel 1.5i GLS (1994)
Uitvoering | Excel 1.5i GLS |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Nadat mijn Daihatsu Applause het begaf, heb ik via een garage deze Hyundai Excel gekocht.
Voor ons is het een heerlijke gezinsauto: redelijk compleet, comfortabel en niet duur.
De auto start tot nu toe altijd direct en zonder problemen.
Met de vering is het wel in orde, het neigt naar iets te slappe vering maar zeker niet hinderlijk.
De motor is, voor een auto van meer dan 10 jaar, toch nog redelijk stil.
Mijn auto beschikt niet over electrische ramen, stuurbekrachtiging en dergelijk comfort, maar toch heeft deze auto wat leuke extra’s.
Zo is de benzineklep en kofferdeksel van binnenuit te openen en is de bestuurdersstoel voorzien van een lendesteun en is de stoel in hoogte verstelbaar.
Bij hoge snelheden heb ik, voornamelijk bij het rechter-voorportier last van hinderlijk windgeruis.
Ook wordt de de besturing op snelheden van boven 120 km/u hinderlijk.
Het voelt dan een beetje slap/onbestuurbaar aan.
Ook een klein nadeel is, dat er geen mogelijkheid is om dakdragers te bevestigen
Verder ben ik er zeer tevreden over en kan ik zeggen dat de auto goed scoort op veel punten.
De auto verbruikt redelijk veel olie.
Tijdens het rijden is hier niet veel van te merken, maar bij koude start verspreidt de auto een enorme blauwe rookwalm.
De auto is voor dit probleem al naar de garage geweest, maar die hebben de werkelijke oorzaak nog niet verholpen.
Mijn vermoeden is dat het probleem zich bij de afdichtingen van de kleppen bevindt.
Maar het is aan de garage om dat te beoordelen.