Hyundai Coupé 2.0i FX (1999)
Uitvoering | Coupé 2.0i FX |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Als eerste auto ben ik nu na anderhalf jaar nog steeds heel blij met mijn coupe.
Voor iemand van (toen) 19 jaar oud is dit natuurlijk een ontzettend dikke auto!
Ik heb tevens geen foto\'s geplaatst want toevallig heb ik de auto die als foto model is gebruikt voor de autoweek site (iig zelfde nummerbord).
Het sportieve uiterlijk zowel van buiten als van binnen zijn voor mij de reden geweest om deze auto aan te schaffen. Tevens is het aantal pk\'s ook niet verkeerd waardoor ik meteen de golf IV V5 van mijn moeder bij kon houden (tot ongeveer 150 km/h).
Vooral de roffel die ontstaat als je boven de 4000/4500 toeren komt is een genot om naar te luisteren.
Verder is het ideaal dat er airco en CruiseControl inzit vooral omdat ik nog wel eens van Amersfoort naar Groningen wil rijden.
En de ledere bekleding er netjes uit.
Nadelig is dat de auto voor mijn gevoel nogal overhelt in de bochten.
Tevens vind ik de zitpositie niet aangenaam en als ik zo\'n 200km heb gereden kom ik met pijn in mijn rug uit de auto. Dit kan komen door mijn lengte van 1.87, maar is toch wel vervelend als je een auto hebt in deze prijsklasse.
Het verbruik is in deze tijden natuurlijk niet zo leuk meer.
Met doorrijden kom je rond de 1 op 9/10 en bij rustig 1 op 12/13.
Nu ik op mezelf woon en meer omkosten heb zit ik met pijn in mijn hart te denken om deze auto weg te doen. Door de wat hogere benzine kosten, door mijn leeftijd hoge verzekeringskosten en de lening die er nog aan vast zit ben ik eigenlijk teveel per maand aan deze auto kwijt.
2x voorlampen stuk
Elektronisch probleem in de motor wat uiteindelijk mee viel.
4x nieuwe banden (waren in slechte staat toen ik de auto kocht).
wiellager vervangen