Hyundai Coupé 2.0i FX (1997)
Uitvoering | Coupé 2.0i FX |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 1997 |
Ik doe m"n Hyundai Coupe nooit meer weg!
(of m"n vriendin moet anders besluiten)
Rijdt perfect, zeer laag verbruik (soms 1 op 15!), van buiten gaaf, van binnen speelse ronde vormen, goede stoelen (ook achterin kan 1 persoon nog redelijk zitten), kofferbak groot genoeg voor vakantie met 2 personen of duikuitrusting voor 2.
De enige keren dat de auto buiten de beurten om de garage gezien heeft, waren wanneer hij dat aan mij te danken had: 3 behoorlijke aanrijdingen waarvan 1 economisch total-loss (volgens de verzekering dan, maar gewoon zelf laten repareren).
En sinds ik er vorig jaar cruise-control in heb laten bouwen rijdt hij zelfs nog lekkerder !
Bij aflevering stond er een schakelaar van de cd-wisselaar niet goed waardoor de cd"s stotterden (2 keer voor terug geweest).
Na 2 jaar (ergens in 1999) weigerde het koppelingspedaal een keer. Lag schijnbaar los op de grond. Gerepareerd, maar geen idee meer wat de oorzaak was.
Sinds een paar jaar wil de versnelling vanuit langdurige stilstand niet direct meer in z"n achteruit. Eerst 5 cm vooruit dan lukt het wel. Was niets aan te doen volgens garage.
M'n coupe leeft nog!
Bijna 10 jaar geleden deze review geschreven en sindsdien is er een hoop gebeurd in m'n leven maar de Hyundai Coupe heb ik er altijd bij weten te houden.
Hij rijdt dus nog. Er is redelijk wat aan gedaan om hem ieder jaar weer door de apk heen te krijgen. En steeds vaker waren de kosten hoger dan de dagwaarde.
Vorige maand is er onder de portieren aan beide kanten een nieuw stuk ingelast en heeft er een anti-roest behandeling met denitrol plaats gevonden.
Alhoewel je natuurlijk wel merkt dat het een auto op leeftijd is, rijdt hij nog steeds lekker. Op de airco en een dashboard lampje na, doet alles het nog.
398
Bijna bij de 400,00!
Ik had niet gedacht dat mn coupe zoveel kilometers aan zou kunnen. Alles doet het min-of-meer nog. Zelfs de airco is een paar geleden gerepareerd. Ik gebruik de auto bijna alleen nog maar om naar mn werk te rijden en dat betekent iedere dag 50 tot 100 km. Hij verbruikt intussen wat olie. Tussen de jaarlijkse beurten in, krijgt hij wel 2 liter van de beste motorolie (die de Action heeft). Wat opvalt tijdens het rijden is het motorgeluid. Op de snelweg moet de radio behoorlijk hard aanstaan. Ik kan me niet herinneren of dat dit altijd al zo was. Zou het kunnen dat de geluidsisolatie na 20 jaar oplost of verkruimeld?
Al 10 jaar zeg ik dat ik hem aan het oprijden ben, maar soms begin ik te geloven dat ik zelf de beperkende factor ben in onze relatie. Aangezien m'n vader van 75 amper meer de auto in of uit kan komen, verwacht ik dat ik over 25 jaar een ander baasje voor hem zal moeten gaan zoeken. Dat zal dan wel moeilijk worden, want we hebben samen veel meegemaakt: na vrienden, vriendinnen en vakanties, mn kinderen in de maxi-cosi achterin, naar hun school, naar werk en sinds niemand meer in mn coupe mee wil rijden, nu alleen maar samen met de hond.
Ik ben niet echt zuinig op hem, ik gebruik hem ook voor zware ladingen van 100, 150 kilo aan grond of stenen voor de tuin, maar hij geeft geen kik. Ik heb wat foto's door de jaren heen verzameld, maar je kunt maar een beperkt aantal foto's bij de review kwijt.
Volgende update over een jaar of 7 bij de 500.000 !