Honda Jazz 1.4 Style Mode (2010)
| Uitvoering | Jazz 1.4 Style Mode |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2010 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand laatst | 6.000 km |
Eerste vakantie ervaring met vouwwagen
Onze nieuwe Jazz is net voor onze vakantie afgeleverd. Wel hebben we nog bijna 100 km er mee gereden voordat vertrokken richting Frankrijk. Hiermee ons netjes gehouden aan het voorschrift om geen aanhanger te trekken tot 1000km
Onze vorige auto was een VW Golf variant. Veel meer bagage ruimte dus. Echter door het ontbreken van het achterwiel konden we alle kleinere spullen in "onder de klep kwijt" En zowaar kregen we met wat experimenteren alles ingepakt! Kortom de bagageruimte voor dit formaat auto een dikke voldoende. Ook de ruimte onder de achterbank is zeer bruikbaar voor handbagage, fototas e.d. Hoewel deze ruimte niet wordt meegeteld als bagageruimte was het wel degelijk zeer bruikbaar, een ook nog eens makkelijk bereikbaar.
Het rijden met onze vouwwagen ging eigenlijk moeiteloos. Het zou niet eerlijk zijn om deze auto te vergelijken met een Golf met TSI motor met 200 Nm bij 1500 tpm, maar uiteraard mis je dat koppel wel. Kort gezegd dien je tijdens het klimmen voor de motor boven 3000 tpm te houden, en dan gaat het allemaal redelijk goed, maar niet echt snel. Maar goed, zolang je de klimmende vrachtwagens maar niet in de weg gaat zitten, geen probleem, het is per slot van rekening vakantie toch. Bergaf gaat het remmen op de motor uitstekend door de variabele kleptiming.
Het alom geprezen brandstof verbruik was ook met het rijden in de bergen en een vouwwagen nog steeds zeer acceptabel. Over het geheel gemiddeld 6,3 l/100km gehaald. Uitschieter was 7 l/100km bij onze rit door de alpen via Mont Blanc tunnel.
Zowel de stoelen en de ventilatie/airco voldeden ook prima, zelfs bij 35 graden. Hierbij aangetekend dat geen van ons drieën echt klein is. (1.80m tot 1.93m)
Al met al zijn we zeer tevreden met onze Honda Jazz
Over een tijdje weer eens een update
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Eén keer gek maar ook verstandig zoals deze andere Japanse mini-MPV's: te koop voor €7.000

Honda Jazz 1.2 Trend (2010)

Test: Renault Grand Modus - Volkswagen Polo - Honda Jazz - Kia Venga

Honda Jazz 1.2i Trend (2009)