Honda FR-V 2.2i-CTDi Comfort (2007)
Uitvoering | FR-V 2.2i-CTDi Comfort |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Super fijne sportieve familie auto
Na lang wikken en wegen hebben we eindelijk de opvolger gevonden van onze fijne Volvo V40 sport edition diesel.
Het is deze Honda FR-V 2.2.TDCI comfort geworden met het mooie en luxe lifestyle pakket in de kleur galaxy grey.
Ons oog was al eens op zo'n auto gevallen alleen in de 2.0 liter benzine uitvoering, echter vind ik persoonlijk diesel fijner rijden en gezien wij 25000km per jaar rijden moet dit kunnen.
Wij houden van sportieve auto's en liefs niet een auto die je op iedere hoek van de straat ziet staan.
Aangezien mijn kinderen nu wat groter worden en wij ook ieder jaar met de auto naar b.v. Spanje vertrekken moest de auto ook wat mogelijheden en ruimte bieden en liefst dus geen zafira,senic,touran,Verso of mazda 5 zijn omdat ik die absoluut niet mooi vind
Ook heb ik diverse testen gelezen en Honda rijders gevraagd wat zij van Honda vinden en wat hun ervaringen zijn.
Daarna was ik dus snel om en ben ik op zoek gegaan naar een FR-V liefst diesel.
Een paar maanden geleden zagen we onze huidige auto staan in de Meern (utrecht) bij Honda dealer De Bois.
Bij de eerste aanblik,wat onderhandelen en een proefrit was alles rond. Wat een prachtige auto!!!
Er moesten wel wat puntjes worden bijgewerkt omdat de vorige eigenaar het niet zo nou had genomen met deze auto maar alles is netjes opgelost door Honda De Bois. Tevens kregen wij de mogelijkheid om nog een puntje wat later moest gebeuren bij een Honda dealer naar keuze te laten doen zodat we niet weer naar Utrecht hoefte te komen. Dit is dus netjes bij Honda van Bunningen in Horssen opgelost.
Nu zijn we dus al een poosje aan het genieten van onze FR-V en ik moet zeggen dat ik er geen moment spijt van heb gehad.
Rijervaring:
De auto rijdt zeer soepel. Ondanks dat dit de eerste diesel is van eigen Honda makelij moet ik zeggen dat ze hun werk prima hebben gedaan. De motor hoor je even als hij koud is verder is hij geruisloos en in het bezit van bijzonder veel power. De auto schakeld zeer soepel in alle 6 de versnellingen al moet ik zeggen dat ik de 1e versnelling wat aan de korte kant vond. Verder zijn er nergens piepjes en kraakjes te horen.
Interieur:
Alles binnen in de auto zier er goed afgewerkt uit met veel bergruimte en mooie bekleding. Wel vind ik het nadelig dat ze bijna niet te krijgen zijn met ingebouwde navigatie, of je betaald bij honda verschrikkelijk veel geld.Door de standaard 6 zitplaatsen hoef je nooit zoals bij de meeste mpv's de kofferbak in te leveren, dit is ideaal voor mensen die en meerdre personen en ook hun bagage mee willen nemen.
Exterieur:
Auto komt luxe en sportief over. Ik heb al van diverse mensen positieve reacties gehad met de vraag wat het eigelijk voor een auto is omdat je hem bijna niet ziet. Alles is perfect afgewerkt en er is nog geen roestplekje te vinden.
verbruik:
Ik moet zeggen dat het verbruik me wat tegen valt.
Ik heb de eerste week met lekker rustig rijden 1:16 gereden maar daar heb ik veel moeite voor moeten doen. Nu verbruikt de auto gemiddeld 1:14 met meerendeel snelweg kilometers.
Storingen:
Nog niet gehad.
Ik zal over een paar maanden updaten.