Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC Lifestyle (2014) #2
Uitvoering | Civic Tourer 1.6 i-DTEC Lifestyle |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Het eerste halfjaar
Wij hebben de auto nu een halfjaar in bezig en zo'n 20.000 km mee gereden. Direct na de aanschaf hebben wij bij onze eigen garage preventief alle vloeistoffen van de auto laten vervangen.
Wat ons bij deze auto opviel was dat deze opmerkelijk sportiever was dan andere auto's waar we proefritjes in gemaakt hebben. Hij staat op originele schokbrekers en veren, maar hij is relatief strak afgeveerd. Wat wij persoonlijk erg prettig vinden. Hij stuurt erg strak en sportief zonder dat hij gelijk oncomfortabel wordt.
Deze zomer zijn we ermee op vakantie geweest naar Italië en Oostenrijk. Hij is redelijk zuinig en vlot geweest met een volgeladen bagagewagen (1200kg variant) er achter deed hij zo'n 1:15 op de heen- en terugreis. Normaal gebruik is ongeveer 1:23 en dan rijden wij geen snelweg na 19:00. Als je 140 op de teller zet dan zakt het verbruik wel onder de 1:20
Na de vakantie begonnen wel wat problemen te ontstaan. Zo ging de cruise controle af en toe uit of wilde niet aan gaan. Later ging ook het stuurbekrachtigingslampje branden samen met het VSA-lampje. Dat was ook het moment dat ik erachter kwam dat deze auto gechipt was en dat de foutcodes uitgezet zijn. Toen ook nog het bandendruklampje ging branden ging ik het eerst maar eens in de banden zoeken. De oorzaak was een voorband met 0.3 bar lagere druk dan de rest. Band weer op druk gezet en alle problemen waren weg.
Dat hij gechipt is is voor ons niet zo'n probleem. Het is, denk ik, zelfs de reden dat we deze auto gekozen hebben. Wat niet zo mooi is natuurlijk dat de foutcodes uit staan, maar dat ga ik nog even met de verkopende partij uitvechten.
Kortom, wij zijn er (tot nu toe) erg blij mee, nog geen dure reparaties gehad, alleen normaal onderhoud dat elke auto nodig heeft.