Honda Accord Tourer 2.2i-CTDi Sport (2005)

Uitvoering | Accord Tourer 2.2i-CTDi Sport |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
nieuwe auto en 10.000 km update
Afgelopen mei ben ik gaan oriënteren voor een andere auto. Het merk uiteraard weer een Honda.
De afgelopen 8 jaar heb ik met viel plezier in een Honda civic aerodeck 1.5 uit bouwjaar 1999 rondgereden.in 2007 als ''gezins wagen''gekocht met 110.000 op de teller en inmiddels op staat de teller op 240.000 en wordt nu voornamelijk als boodschappenwagen gebruikt.na 16 jaar trouwe dienst begint de probleemloze civic toch wel wat achter te lopen qua comfort en veiligheid.
Na wat markt verkenning met mijn wensenlijstje (honda,veel ruimte , liefst station, trek auto voor de vakanties, voldoende comfort en veiligheid.) gezien het budget viel de keuze al snel op de honda accord (tourer) of stream bouwjaren 2003-2005.
Een mooie accord tourer 2.2 cdti gevonden met 273.000 op de teller.sport uitvoering voor zien van xenon verlichting ,fabriek af privacy glas,parrot karkit,clima, cruise control etc.
voor 4500,-
De koop gesloten en de auto naar mijn vaste garage Honda Wesselink gebracht voor groot onderhoud. grote 0 beurt uitgevoerd , hulpveren achter gemonteerd,honden rek geplaatst.
Met de auto naar zuid Frankrijk op vakantie geweest. De vouwwagen erachter, 4 personen erin met bagage 120kmh geen centje pijn.
ook heuvel op inhalen op de snelweg was een fluitje van een cent in tegenstelling tot de hoogterige civic waar je aan de bak moest met schakelen en toeren maken. deze Accord is echt een geweldig comfortabele en stille reis auto met een beul van een diesel motor erin.
gemiddeld verbruik tijdens de vakantie was +/- 1:14,5 dit komt mede door de aanhanger i.c.m. de toegestane snelheid in Frankrijk(voor geremde aanhangers 120 kmh). Het gemiddelde van woon-werk verkeer zit op +/- 1:16,5
niet slecht voor een auto van 1545 kg.
storing brandstof systeem
een vrijwel probleemloze periode gereden tot op een ochtend de motor afsloeg na het starten. na enig speurwerk van de garage bleek dit te komen door een poreuze slang in de brandstof retour leiding. slangetje vervangen en probleem opgelost met dank aan honda wesselink.