Honda Accord Tourer 2.2 CTDi Sport (2004)
Uitvoering | Accord Tourer 2.2 CTDi Sport |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Dit is mijn derde Accord,maar mijn 1e Honda diesel
Ik was nogal huiverig vanwege mijn vooroordeel over diesels vanwege het meestal aanwezige turbo-gat,maar de Honda diesel is de 1e die het dichtst bij een benzineauto komt.
De rij/karakteristiek is zodanig dat je niet in de gaten hebt dat je met een diesel op stap bent.
Het verbruik is prima: gem. 1 op 17,5.
Wat verder opvalt:de zeer stille loop van de auto(geen trillingen)en een motor die zeer soepel oppakt(maar ja, 340 Nm!).Ik ben zeker niet over 1 nacht ijs gegaan met de aanschaf,heb alle concurrenten testgereden,maar was eigenlijk alleen tevreden over de audi a4 2.0 tdi en de bmw 320d. Gezien de complete uitrusting,de prima prijs en de goede eerdere ervaringen met dit merk is de keuze gevallen op deze Honda. Beide Duitsers gaan ver boven de 40.000 euro grens!
Ik ben 2 keer terug geweest voor een paar kleine aanpassingen, maar verder geen problemen.
Ben nu voor de 1e beurt geweest, maar was alleen olie en filter verversen. Vergelijk dat maar eens met andere merken!