Ford Scorpio 2.0i GLX (1995)
Uitvoering | Scorpio 2.0i GLX |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
De Ford Scorpio is een slagschip... maar wel een mooi slagschip. De meningen over het model schijnen nogal te verschillen, dit is dan ook zeer apart, zeker voor de tijd waarin het werd uitgebracht (het nieuwe model kwam in 1995).
De Ford is in zijn basisuitvoering al zeer compleet; airco, centrale vergrendeling, electrische ramen en een electrisch in hoogte verstelbare bestuurdersstoel.
Wat het rijgedrag betreft is er weinig aan te merken, een fantastische wegligigging, weinig herrie (behalve op de snelweg met hogere snelheden) en het comfort is fantastisch! De stoelen zijn groot en comfortabel en omarmen je bijna. Daarnaast vond ik het lichte interieur met veel hout ook erg mooi en rustgevend.
De motor is erg sterk en zoals eerder gezegd niet te rumoerig, dit komt ook door de uitstekende isolering. Deze auto met zijn 2 liter 8V motor lokt (gelukkig voor mij) niet uit tot jakkeren, het is juist heerlijk om er rustig mee over de weg te ’cruisen’.
Kortom: de Ford Scorpio is een fantastische auto, die prettig rijdt en een hoop comfort biedt en zeker qua prijs/kwaliteitverhouding erg goed scoort.
Bij de aanschaf was de ABS-pomp kapot, deze moest volledig vervangen worden. Daarnaast hielden twee sensoren die met de luchttoevoer en temperatuur te maken hadden ermee op, deze zijn ook vervangen. Dit was allemaal geen probleem, aangezien de auto is aangeschaft bij een dealer (van een ander merk) die dit alles netjes in de garantieperiode heeft verholpen.
De doodsklap was een kapot stuurhuis, op de een of andere manier is dit gaan lekken, een reparatie hiervan zou ongeveer 1250 euro gaan kosten, dit konden we helaas niet opbrengen. De auto was verder volgens de Ford-dealer in zeer goede staat, dus had het gekund, hadden we zeker die reparatie laten verrichten en nog een aantal jaar van de auto kunnen genieten.
Ik mis het comfort en de prestaties van deze auto nog steeds en zou er zo weer een kopen.