Ford Kuga 2.5 PHEV ST-Line (2024) #2

Ford Kuga 2.5 PHEV ST-Line (2024)

UitvoeringKuga 2.5 PHEV ST-Line
Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2024

De eerste indruk

Afgelopen december de auto nieuw opgehaald bij de dealer. Dit is mijn eerste auto met automaat, en weet nu al wel dat mijn volgende auto weer een automaat wordt. Wat rijdt dit heerlijk relaxt. Wat een beetje vreemd voelt is dat bij gelijkblijvend toerental toch de auto versneld. Dit als gevolg van de z.g. CVT-automaat. De elektrische km's worden in alle rust afgelegd, en het is nagenoeg onmerkbaar wanneer de
benzinemotor aan de slag gaat.

Het gemiddelde brandstofverbruik staat inmiddels op 3.8ltr/100km. Hierbij moet ik aanmerken dat er volop gestekkerd word. Bij de huidige omstandigheden (temperatuur tussen -2 en 5gr.C) kan ik tot 40km volledig elektrisch rijden. Hoop dat dit met wat zomerse temperaturen toeneemt.

Wat is er minder aan de auto?
- Korte zittingen (standaard stoelen, zonder verlengers)
- Stoel staat in de achterste stand terwijl ik niet erg lang ben. Kan mij voorstellen dat de gemiddeld langere mens de stoel niet ver genoeg achteruit kan zetten.
- Grote draaicirkel wat lastig is bij krapjes parkeren.
- Laden gaat met max. 3,5 Kw/h niet erg snel (3,5uur van leeg naar vol)
- Scherm niet supersnel, en alles moet via het scherm. (Was overigens een Peugeot 3008 multi-media gewend, mag nu dus niet zeuren over de snelheid)
- Regelmatig wordt de spraakhulp assistent vanzelf geactiveerd. Moet ik dus nog eens mee naar de garage.

Pluspunten van de auto:
- Ruimte in de cabine
- Stoel, stuur en voorruitverwarming (optie)
- Geluidsniveau.
-Schone wielen door regeneratief remmen waardoor er heel weinig remstof vrij komt.
- Laag brandstof gebruik.
- Grote max. toegestane aanhangergewicht. (Nog niet uitgeprobeerd)

PRIVATE LEASE Ford Kuga